Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pon, 3.10.2022 14:01
Na Dvornem trgu je ljubljanski župan odprl pisarno, ki se bo ukvarjala z volitvami za župana. Zbrati morajo 2052 podpisov za kandidata župana in tisoč podpisov za Listo Zorana Jankovića.

Bližajo se lokalne volitve, kjer bomo prebivalci mest po Sloveniji ponovno volili svoje župane. Trenutni ljubljanski župan Zoran Janković, ki se poteguje za nov mandat, verjame, da se zaupanje med njim ter meščani in meščankami kaže že 16 let.

V zadnjih 16 letih, odkar je zasedel mesto župana, so izvedli 2400 projektov.

»Če so zadovoljni z narejenim, naj pridejo in oddajo svoj glas na upravni enoti,« je Janković pozval h glasovanju prebivalke in prebivalce Ljubljane.

Projekti, ki izboljšujejo kvaliteto življenja

V času Jankovićevega zasedanja Mestne hiše je bilo na dnevih odprtih vrat na obisku 32000 Ljubljančank in Ljubljančanov. Trenutno imajo v teku 172 projektov, ki so v različnih fazah. 

»Vsak prvi ponedeljek v mesecu jih pregledujemo skupaj s kolegi in kolegicami. Trdim, da vsak od teh projektov, pa naj bo majhen, kot recimo pasji park ali otroško igrišče, ali velik, kot so kanalizacija, plinsko parna enota in sežigalnica, izboljšujejo kvaliteto življenja naših meščank in meščanov.«

Župan je ponovno izpostavil, da nas po njegovih napovedih jeseni čakajo tri vrste nevarnosti za mirno življenje: »Covid se je čez poletje samo skril med grmovje in je spet med nami, po vojni v Ukrajini prihaja do energetske krize in verjetno s tem do prehrambene krize.«

Pozimi bomo vsi na toplem

Lista Zorana Jankovića ostaja enaka kot doslej: »Imeli smo 23 izvoljenih mest, in teh 23 ljudi je svojo delo vrhunsko opravljalo.«
Župan bi rad dokončal svoj projekt kanalizacije in s tem uresničil vizijo C0, z izgradnjo sežigalnice pa bi rad ukinil uporabo premoga v Ljubljani. 

»Tudi v primeru polarne zime pa imamo dovolj premoga, da ogrejemo vsa naša stanovanja,« je za tokratno zimo zagotovil župan.

Starejše novice