Slika je simbolična
Profile picture for user Patricija Fašalek P. F.
Ustvarjeno dne
Pon, 22.8.2022 16:00
Mestno jedro je polno brezdomcev, nekateri se še posebej radi zadržujejo po v strogem centru, kjer se v pričo vseh mimoidočih drogirajo, beračijo ali urinirajo. Kralji ulice nimajo dovolj kapacitet za vse, zato bo mesto dobilo novo zavetišče.

»Feantsa je izdala priročnik za Končanje brezdomstva, leta 2012 in 13 ste imeli konferenco s švicarskim prispevkom in delali ocene obsega brezdomstva v Sloveniji po Ethos klasifikaciji. Vsekakor ni rešitev, da problem predate raznim društvom, kot so Kralji ulice, in se obrnete stran od načina življenja brezdomcev,« je na ljubljansko mestno občino podal pobudo meščan.

»Vsekakor je to širši in vsakodnevni problem, sploh če brezdomci urinirajo vpričo turistov v najlepšem mestu na svetu in ker je to svetovljansko mesto, morajo biti tudi brezdomci ...« je končal svoj zapis.

Povečanje kapacitet in okrepitev svetovalnega dela

Mestna občina Ljubljana se je na njegov poziv odzvala in sporočila, da bodo v mestu postavili novo zavetišče.

»V zvezi s to tematiko bi vam radi sporočili, da bo Mestna občina Ljubljana v prihodnjih letih zgradil novo, sodobno zavetišče, in sicer na območju, kjer trenutno deluje zavetišče pod okriljem Centra za socialno delo Ljubljana,« so odpisali z občine.

Z izgradnjo novega zavetišča se bodo povečale kapacitete za namestitev brezdomcev in brezdomk, hkrati pa se bo tudi okrepilo strokovno svetovalno delo z brezdomci, so prepričani.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice