Julija slovenski kulturniki začenjajo z vseslovensko kampanjo Mi smo #odprti za kulturo!, s katero bodo skušali kulturo znova narediti dostopno ljudem.
Ustvarjeno dne
Pon, 29.6.2020 13:15
V časih, ko se v medijih in na socialnih omrežjih krešejo mnenja, kaj je pravzaprav „prava“ kultura in kaj kultura ni, so se združili kulturniki iz vse Slovenije in zasnovali kampanjo Mi smo #odprti za kulturo!

Tako bodo kulturniki v mesecih juliju in avgustu po vsej Sloveniji organizirali serijo dogodkov in akcij, s pomočjo katerih bodo poudarili pomen kulture in umetnosti ter skušali izboljšati njuno prepoznavnost in podobo v javnosti.

Začenjajo že to sredo, 1. julija, z akcijo #odprtioder

V Ljubljani se bo v #odprtioder prelevil oder na prizorišču Letnega kina Slovenske kinoteke na Muzejski ploščadi. Ta bo Ljubljančanom in Ljubljančankam v mesecih juliju in avgustu postregel s skoraj stotimi brezplačnimi prireditvami, med katerimi bodo filmske, gledališke, glasbene, pa tudi pogovori, literarne delavnice in delavnice za otroke. Program bo potekal vsak teden od četrtka do nedelje. Takrat bodo tudi muzeji na ploščadi podaljšali svoj obratovalni čas in se programu pridružili s številnimi dejavnostmi v svojih prostorih.

#odprtiodri na prostem bodo delovali tudi v drugih mestih po Sloveniji.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice