Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Ned, 18.12.2022 11:30
Obiskali smo božični sejem v štajerski prestolnici in preverili, kaj v nudi obiskovalcem in kakšne so cene. Praznične stojnice so razporejene po treh prizoriščih, a cene hrane in pijač niso enake.

Praznične lučke, panoramsko kolo in bogata gostinska ponudba. Že od 1. decembra, ko so se v mestu prižgale luči, so na treh mariborskih tržnicah zaživele stojnice, ki ponujajo pestro ponudbo hrane in pijače.

Sprehodili smo se skozi okrašeno mestno jedro, v katerem otroški smeh in veselje spremljajo praznične vonjave s stojnic in preverili, kakšna je ponudba in cene.

V prazničnem času je v Mariboru najbolj svetlo in živahno zagotovo na Glavnem trgu, kjer je zaživelo spektakularno razgledno panoramsko kolo. Prav tukaj so cene na stojnicah najvišje

Kaj vse se da dobiti na Glavnem trgu?

Kolo obkroža nekaj stojnic, ki ponujajo sladke dobrote, med njimi tudi nepogrešljivo lectovo srce. Za sladkosnede so v ponudbi vaflji, mufini, cacepopsi, za tri evre pa tudi sladka presta. 

Obiskovalci se lahko posladkajo tudi kurtošem. Za priljubljeno madžarsko sladico je treba odšteti pet evrov.

Tisti, ki imajo raje pekoče kot sladko, lahko na sosednji stojnici dobijo čili omako ali kakšen drug izdelek s čilijem. Na Glavnem trgu je mogoče najti tudi kape, šale, rokavice in nogavice. 

Poskrbljeno za žejne in za lačne

Stojnice na Glavnem trgu ponujajo tudi nekaj hrane. Tako imajo v ponudbi palačinke, hrenovke, hot dog, tudi kranjska klobasa se najde. Za porcijo krompirčka je treba odšteti štiri evre. 

Največ stojnic najdemo na Trgu Leona Štuklja, kjer prevladuje ponudba pijače. Tako je tudi na Grajskem trgu. 

Med toplimi napitki si je mogoče privoščiti kuhan gin, punč, apfel strudel, vroči aperol, vročo hruško, čaj in čaj z rumom. Ne manjka niti vroča čokolada. 

Za bolj lačne na Trgu Leona Štuklja stoji stojnica restavracije s hitro prehrano Bootl's. Ta ponuja več vrst burgerjev, hot dog, pečenico s kislim zeljem in debeli krompirček. Porcija krompirčka stane 3,50 evra.

Kuhano vino po treh različnih cenah

A kralj prazničnih stojnic je vsekakor kuhanček. Kuhano vino ima na vseh treh prizoriščih drugačno ceno. 

Najcenejše je na Trgu Leona Štuklja, kjer je treba za kozarec kuhanega vina odšteti tri evre. Stojnice na Grajskem trgu ga prodajajo po ceni 3,10 evra. Kar 3,50 evra pa dva decilitra kuhanega vina staneta na Glavnem trgu. 

Podobno se razlikujejo tudi cene drugih pijač. Za kuhan gin je treba odšteti od 4,60 evra na Grajskem trgu do 6,50 evra na Glavnem trgu. 

Božič že praktično trka na vrata

Božič že praktično trka na vrata, a večje gneče razen ob vikendih še ni zaznati. Zagotovo se bo Trg Leona Štuklja bolj napolnil konec decembra, ko Čarobni Maribor na to prizorišče vrača koncerte. 

Zavod za turizem Maribor bo v okviru prireditev Čarobnega Maribora med 22. in 31. decembrom na Trgu Leona Štuklja organiziral šest koncertov na prostem in tradicionalno Veliko silvestrovanje v Mariboru.

Koncerti glasbenih skupin na trgu Leona Štuklja bodo od 20.00 do 23.00 in za obiskovalce brezplačni. 

Kot prva bo nastopila glasbena skupina Zvita feltna. Dan kasneje bodo obiskovalce ogreli Modrijani. Nastopili bodo tudi Dejan Dogaja, Crvena Jabuka in Leopold I. in Elvis Jackson. Prav tako koncert Žana Serčiča in Šakalov.

Novo leto bodo obiskovalci dočakali v družbi skupine CoverLover. Silvestrovanje se bo začelo ob osmih zvečer, rajanje se bo nato nadaljevalo vse do druge ure zjutraj.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice