Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Čet, 13.10.2022 07:00
V zadnjih mesecih so se kolesarji pritoževali nad načrti za ureditev Lattermanovega podhoda, zaradi načrtov o vijugajoči in vzpenjajoči se serpentini.

Lattermanov podhod je sestavni del Lattermanovega drevoreda, torej širšega območja kopališča Ilirija, saj povezuje park Tivoli s kopališčem in mestom. 

Zahteva po ureditvi drevoreda Latterman izhaja tako iz prostorskega akta kot tudi iz pogojev posameznih mnenjedajalcev v okviru projekta kopališče Ilirija.

Na ljubljanski mestni občini so že v sredini februarja za Ljubljanainfo povedali, da bo podhod namenjen tako pešcem kot kolesarjem. 

Julija je časnik Dnevnik poročal, da je kolesarje sprva pri načrtih za ta podhod, namenjen zgolj pešcem in kolesarjem, zmotilo predvsem to, da je občina poleg stopnišča v smeri proti Tivoliju načrtovala vijugajoče vzpenjajočo se pot, ki naj bi jo poleg oseb z oviranostmi in staršev z otroškimi vozički uporabljali tudi kolesarji. Na tej poti je bilo predvidenih kar pet serpentin. Izpostavili so še, da je pod tako ostrimi koti težko kolesariti. 

Ločene steze za pešce, invalide in kolesarje

Ljubljanski župan Zoran Janković je prejšnji teden glede omenjenega podhoda izpostavil: »Zahvalil bi se Ljubljanski kolesarski mreži in Janezu Koželju za sodelovanje pri Lattermanovem podhodu. Podhod, ki je bil sporen, smo namreč uspeli urediti tako, da bodo narejene ločene steze za pešce, invalide in kolesarje, ki se priključijo potem na kolesarsko stezo, ki vodi skozi Tivoli.«
 
Dodal je še: »Ustvarili smo sedem različic, da smo prišli do te ideje, ki bo zdaj izvedena.«

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice