Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Tor, 14.3.2023 17:42
Se nam končno obetajo sončni spomladanski dnevi? Kot kaže, bomo na te še malo počakali, vremenoslovci napovedujejo oblačno vreme, ponekod bo zapihal tudi močnejši veter.

Čaka nas oblačno popoldne, dež pa bo zajel večji del Slovenije. Predvsem na Primorskem bo možna tudi kakšna nevihta, napovedujejo državni meteorologi.

Ob morju bo pihal jugo, v notranjosti okrepljen jugozahodnik, ki bo postopno slabel. Popoldanske temperature bodo na severozahodu okoli šest stopinj Celzija, drugod pa od deset do 16 stopinj Celzija, na jugovzhodu pred dežjem pa bodo narasle kar do 20 stopinj Celzija. 

Po podatkih Agencije Republike Slovenije za okolje bo ponoči zapihal severni veter. Padavine bodo od severa slabele in do jutra v večjem delu Slovenije ponehale.

Najnižje jutranje temperature bodo od nič do pet stopinj, na Primorskem okoli pa okoli sedem stopinj Celzija.

Tudi v južnih krajih bodo jutri dopoldne ponehala rahle padavine.

Kakšno bo vreme v Pomurju?

Jutranje temperature se bodo gibale med minus dve in dve stopinji Celzija. Dnevne temperature v prihajajočih dneh bodo od osem do 16 stopinj Celzija, najtopleje bo zadnji dan v tednu.

Jutri nas čaka oblačno vreme, to se bo v četrtek zjasnilo. V petek bo spet delno oblačno, za vikend pa nas čaka nekoliko lepše vreme, v soboto in nedeljo bo tako jasno vreme. 

Tudi veter ne bo povzročal večjih težav, ta bo šibak, z izjemo jutrišnjega dne, ko bo Severnik pihal s hitrostjo 20 kilometrov na uro. Agencija Republike Slovenije za okolje napoveduje tudi sunke vetra do 54 kilometrov na uro.

Kako pa bo v prestolnici?

Tudi v Ljubljani bo z jutrišnjim dnem nehalo deževati, namesto tega bo pretežno oblačno vreme. V četrtek in soboto bo nekoliko lepše vreme, vremenoslovci napovedujejo, da bo ta dni jasno.

V petek in soboto pa bo vladalo delno oblačno vreme. 

Ob jutrih se bodo temperature gibale med minus dve in eno stopinjo Celzija, dnevne temperature pa med devet in 15 stopinj Celzija, najtopleje bo v soboto.

V naslednjih dneh bo še vedno nekoliko vetrovno vreme, veter bo pihal s hitrostjo od 3 do 8 kilometrov na uro. Najmočnejši bo v nedeljo, ko bodo sunki vetra dosegli hitrost 37 kilometrov na uro.

V Mariboru sunki vetra s hitrostjo 62 kilometrov na uro

V štajerski prestolnici bo naslednje dni prevladovalo oblačno vreme, v četrtek in soboto pa se bo to zjasnilo.

Jutranje temperature se bodo gibale med minus ena in dve stopinji Celzija, dnevne pa med osem in 16 stopinj Celzija.  Najvišje temperature boste izmerili konec tedna, v nedeljo, ko bo 16 stopinj Celzija. 

Prihodnje dni bo pihal veter s hitrostjo od pet do 18 kilometrov na uro. Jutri bo veter dosegel najvišjo hitrost, 18 kilometrov na uro, močni sunki vetra pa bodo dosegli hitrost tudi do 62 kilometrov na uro. 

Vreme na Ptuju

Jutranje temperature v prihodnjih dneh bodo od nič do dve stopinji Celzija, živo srebro pa bo čez dan izmerilo od osem do 17 stopinj Celzija. 

Jutri bo nehalo deževati, dež bo zamenjalo pretežno oblačno vreme. V četrtek in soboto se boste razveselili jasnega vremena, v petek in v nedeljo pa se bo na nebu pojavilo nekaj oblakov. 

Kljub oblačnosti bo v nedeljo idealno vreme za kakšen sprehod, saj bo živo srebro pokazalo prijetnih 17 stopinj Celzija. 

Jutri nas čaka tudi nekoliko bolj vetrovno vreme, severnik bo pihal s hitrostjo 17 kilometrov na uro, sunki vetra pa bodo dosegli vse do 54 kilometrov na uro.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice