Profile picture for user ninavodeb Uredništvo Ljubljanainfo [email protected]
Ustvarjeno dne
Tor, 13.10.2020 14:05
Učencem nižjih razredov osnovnih šol bo Mestna občina tudi med letošnjimi jesenskimi počitnicami omogočila subvencionirano počitniško varstvo. Na voljo je 8 programov.

Varstvo je namenjeno otrokom od 1. do 5. razreda osnovne šole s stalnim prebivališčem v Mestni občini Ljubljana ter otrokom družin, ki živijo v študentskih domovih v Ljubljani, a le v primeru, da otroci obiskujejo šolo na območju Mestne občine Ljubljana. 

Izvajalci programov nudijo 9-urno varstvo z raznolikimi aktivnostmi za otroke, otroci pa imajo v tem času zagotovljene tudi tri obroke prehrane.

Pozor: Glede na stanje širjenja okužbe s SARS-CoV-2 si organizatorji pridružujejo pravico do sprememb ali odpovedi programov. Varstvo bo organizirano v skladu z navodili in ukrepi NIJZ, vlade in ostalih pristojnih institucij, glede na stanje v času jesenskih šolskih počitnic. Velikost skupin in število mest v programih varstva bo v skladu z navodili NIJZ, veljavnimi v času počitnic.

Iz Smučarskega društva Novinar so nam sporočili, da imajo rezervacije že polne, da pa bodo skupine zaradi predpisov NIJZ sestavljene iz največ 10 otrok. Podobno so nam pritrdili tudi pri Zvezi prijateljev mladine Moste-Polje in dodali, da se lahko situacija zaradi okužb hitro spremeni. Iz Zveze prijateljev mladine Ljubljana Vič – Rudnik pa sporočajo, da so program za otroke prilagodili in tako namesto obiska raznih društev, društva povabili na šolo, saj je ta način izvajanja za vse bolj varen. Tudi oni so dodali, da žal ne morejo garantirati, da se bo varstvo res izvajalo.

Programe MOL sofinancira v okviru Javnega razpisa za sofinanciranje programov in projektov v Mestni občini Ljubljana s področja podpornih storitev v vzgoji in izobraževanju ter prostem času otrok. Da so programi dostopni čim večjemu številu družin, je predvideno doplačilo do največ 6 evrov na otroka na dan. Ne glede na navedeno ceno programa, imajo vsi izvajalci na voljo mesta za socialno ogrožene otroke, za katere je varstvo v celoti brezplačno.

Seznam izvajalcev subvencioniranega počitniškega varstva

Starejše novice