V Stari mestni elektrarni se je začel mednarodni festival sodobne klovnade in novega cirkusa Klovnbuf. V 13. izdaji bo do 9. avgusta ponudil zmes "različnih jezikov" sodobnega cirkusa, letošnji poudarek je na umetnosti žongliranja.
Ustvarjeno dne
Pon, 3.8.2020 15:42
Torek, 3. avgust

V Stari mestni elektrarni trenutno poteka že 13. mednarodni festival sodobne klovnade in novega cirkusa Klovnbuf. Nocoj ob 20. uri vabijo na avtorsko predstavo o ustvarjanju in nestrinjanju in morda tudi o kompromisih mladih slovenskih umetnikov Luke Piletića in Jana Franca Podbrežnika. Vstop je prost, so pa zaželeni prostovoljni prispevki. Predstavi sledi pogovor z ustvarjalcema.

Kot enega izmed vrhuncev letošnjega Klovnbufa organizatorji napovedujejo večkrat nagrajeno predstavo Tangram z balerino in žonglerjem. Belgijec Stefan Sing je mojster sodobne žonglaže edinstvenega sloga, Cristiana Casadio pa je nekdanja italijanska prvakinja v ritmični gimnastiki, ki je sodelovala v številnih mednarodnih plesnih skupinah in projektih. Skupaj delujeta od leta 2010 in ustvarjata predstave, ki premikajo meje novega cirkusa, plesa in fizičnega gledališča. Predstava bo na sporedu v petek, 7. avgusta, ob 20. uri in 30 minut.

Čin Čin Tobačna ob 21. uri organizira še eno izvedbo, tokrat že 8. po vrsti, Poletne 10ke: večerov stand up komedije v živo. Dogodek bo povezoval Matic Kokošar, zabavali pa vas bodo: Jurij Kaluža, Jan Cunja, Boštjan Gorenc Pižama in Tešky. V primeru dežja bo dogodek odpovedan. Vstopnine ni.

Na Metelkovi na vrtu Gale Hale od 20. ure dalje poteka koncert elektronske glasbe zasedbe Darla Smoking. Na koncertu bo zasedba predstavila lani novembra izdan album Extinct. Pred in po koncertu muziko suče MARKA SAN. Vstopnina: 5 evrov.

Otroci ste vabljeni v Knjižnico Glinškova ploščad, kjer se bo ob 10. uri zgodila brezplačna delavnica Mala re:ciklarnica - Plavajoče ladje. Odslužene plastenke, lesene palice in pisane izolirne trakove boste s pomočjo barv in domišljije preobrazili v čisto prave pravcate plavajoče ladje, ki vam bodo delale družbo pri kopanju v banji ali na izletih na morje. Sklop ustvarjalnih delavnic je namenjen osnovnošolskim otrokom med 6. in 15. letom starosti, dobrodošli pa so tudi starši.

Ljubljanski grad ob 12. uri ponuja interaktivni sprehod z mobilno aplikacijo Modrosti o grajski trti. V družbi virtualnega sommeliera Urbana se boste podali na grajsko pot trte in vina ter na malce drugačen način odkrivali zanimivosti o grajski trti in zgodovini gradu ter kulturi pitja vina. Reševali boste interaktivne naloge z obogateno resničnostjo, na koncu, po vseh uspešno rešenih nalogah, pa si boste privoščili težko prislužen kozarček z razgledom. Dogodek je namenjen ljubiteljem vina, zgodovine in sprehodov v naravi. Vstopnina: 13 evrov, s povratno vozovnico z vzpenjačo pa 15.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice