v Križanke prihajata priznani italijanski flavtist Massimo Mercelli ter francoski mojster harmonike in bandoneona Richard Galliano.
Ustvarjeno dne
Sre, 29.7.2020 16:13
Četrtek, 29. julij

V okviru Festivala Ljubljana ste vabljeni na večer harmonike in flavte, ob spremljavi komornega orkestra. Ob 21. uri se bosta v Preddverju Križank predstavila francoski mojster harmonike Richard Galliano in italijanski flavtist Massimo Marcelli, spremljal pa ju bo izjemen komorni orkester I Solisti Aquilani.

Francoski mojster harmonike in bandoneona Richard Galliano je eden najpomembnejših evropskih jazz glasbenikov, ki je znan tudi kot eden najbolj cenjenih interpretov Astorja Piazzolle in njegovega »novega tanga«. Z Gallianom bo nastopil priznani italijanski flavtist Massimo Mercelli, ki ga zaradi impresivne tehnike, melodičnosti in karizme ne obožujejo samo poslušalci in kritika, temveč tudi največji sodobni skladatelji. Vrhunska solista bo spremljal orkester I Solisti Aquilani, ki ga je leta 1968 ambiciozno ustanovila skupina glasbenih sanjačev in vizionarjev.

Moderna galerija prireja še enega izmed Poletnih četrtkov. Najprej ste bo 18. uri vabljeni na brezplačno kiparsko delavnico. Potrebno se je prijaviti vnaprej na: izobraž[email protected]. Delavnico vodi Anja Radović. Ob 19. uri pa vas bo Tina Boc popeljala po stalni postavitvi zbirke 20. stoletje. Kontinuitete in prelomi. Hkrati pa vam bo na kratko predstavila še retrospektivno razstavo dvojca Veš slikar svoj dolg (V.S.S.D.), ki je bil aktiven med letoma 1985 - 1995 in Alena Ožbolta, ki je po razhodu V.S.S.D. nadaljeval samostojno umetniško pot. Vsi dogodki v okviru Poletnih četrtkov so brezplačni.

Slovenski etnografski muzej ob 19. uri organizira dogodek Druženje z muzejem, v sklopu katerega vam bo Miha Špiček predstavil, kako je potekal projekt zbiranja vicev v času epidemije koronavirusa in vas popeljal po priložnostni razstavi Koronski humor: Vici v času epidemije COVID-19. Vstopnine ni.

V lončarskem ateljeju Slovenskega etnografskega muzeja pa se lahko ob 16. uri udeležite ustvarjalne delavnice za otroke in starše Igra v glini, na kateri boste lahko izdelali svojo igračko ali čisto uporabno skledico. Delavnica stane 8 evrov, za žganje ali glazuro je potrebno doplačati. Ker so mesta omejena, je nujna prijava na [email protected] (do 12.00 ure na dan delavnice). Vsak udeleženec mora imeti SVOJ PREDPASNIK oziroma zaščitno majico.

V sklopu festivala Dobimo se pred Škucem tudi danes ponujajo pisano paleto dogodkov. Ob 18. uri bosta Meta Žvokelj in Anka Doblekar na delavnici Suha igla predstavili grafično tehniko suhe igle, ki je najprimernejša za spoznavanje osnov globokega tiska. Pri tej tehniki podobe ustvarjamo z vrezovanjem v kovino, kar se pri tiskanju odrazi v zanimivih efektih, ki pri tem nastajajo. Prav tako ob 18. uri si lahko ogledate gledališko predstavo Čarovniški blues – magični uroki.Obiskale nas bodo čarovnice iz mesta Plamen, Darovalka, Ognjenka, Zeliščarka in Zgodbarka, ki bodo otrokom prinesle zgodbe in pesmi iz njihovega magičnega sveta. Ob 18. uri in 30 minut sledi delavnica za otroke Plastožerji. Če plastožerjev še ne poznate, se udeležite delavnice recikliranja, kjer boste raziskovali podvodni svet, se zamislili nad onesnaženostjo oceanov in iz odpadne plastike izdelovali barvita morska bitja. Ob 20. uri se bodo zgodile glasbene migracije dua iz bežigrajskih blokov, Mira Božiča in Benjamina Barbariča. Program se bo zaključil ob 22. uri z avtorsko komedijo Uroša Potočnika Starinarnica.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice