Ob 21. uri v sklopu Festivala Ljubljana na Kongresni trg z opereto Netopir Johanna Straussa II prihaja Slovensko narodno gledališče Maribor.
Ustvarjeno dne
Tor, 7.7.2020 09:59
Torek, 7. julij

Hiša otrok in umetnosti ob 18. uri v parku Tivoli, pod Borovci organizira Piknikoncert - družinsko srečanje ob dobri glasbi, hrani in pijači. Nastopili bodo Beer Belly. Preigravali bodo tradicionalne irske, škotske in keltske pesmi, pa tudi kakšno slovensko ljudsko. Vstopnine ni.  

V Zmajevem brlogu na Ljubljanskem gradu bo ob 17. uri in 30 minut praktična delavnica z zeliščarko Jožico Bajec Pivec Naredi si svojo tinkturo.   

Tobačna Čin Čin ob 21. uri vabi na stand up zaključni nastop 15 udeležencev Akademije Panč. Vsak udeleženec akademije bo imel na voljo okoli 5 minut, da vas očara in pokaže svoje novo pridobljeno znanje. Vstopnine ni, zbirajo pa prostovoljne prispevke. 

Mala terasa Cankarjevega doma ob 21. uri gosti koncert žanrsko mešane glasbe. Harmoniko, kitaro in bobne bodo preigravali Marko Brdnik, Uroš Rakovec in Gašper Peršl.

Mladinski grafični likovni center vsak torek v juliju in avgustu ob 18. uri vabi na brezplačne vodene oglede po razstavah Andreja Škufce Črni trg in Agnes Momirski siXren ter po Spominskem ateljeju Stojana Batiča in stavbi Švicarije. Ob 20. uri sledi še koncert dua tAman dva. Pevko Maido na nastopih spremlja Luka na klasični kitari in včasih na arabski lutnji. Obeta se večer pesmi dežel Balkana, predvsem bosanskih sevdalink in makedonskih ljudskih pesmi. 

V Botaničnem vrtu ob 17. uri organizirajo brezplačno javno vodenje ob praznovanju 210. obletnice, na katerem boste spoznali endemite in ogrožene rastline v Sloveniji.   

Festival Ljubljana ob 21. uri na Kongresnem trgu gosti SNG Opero in balet Maribor. Ogledali in prisluhnili bomo opereti Netopir Johanna Straussa II

Letni vrt Gale Hale in Alo!Stari začenjata z novim ciklom ska-punk koncertov. Ob 20. uri.  

Tekači, pozor! Ob 18. uri se zgodi ponovitev tekaškega izziva iz časov karantene: Nariši rožico na Rožniku. Začelo se bo pri fitnesu ob Koseškem bajerju, preteklo se bo cca. 19 km, premagali boste cca. 900 m višinske razlike, tekli boste 2 uri in 30 minut. Za vsak slučaj prinesite s seboj svetilke, pijačo in morda tudi kakšen gel.  

Info center ŠKUC ob 18. uri prireja Bralni kotiček za mlade. Tokrat berejo roman Genialni prijateljici, italijanske pisateljice, ki piše pod psevdonimom Ellena Ferrante. 

Vsi, ki vas zanima raba 3D-tiskalnikov, vabljeni v RogLab ob 17. uri, kjer bo potekalo usposabljanje za samostojno rabo 3D-tiskalnika. Udeležba na usposabljanjih je obvezna za vse, ki želijo stroj samostojno uporabljati na odprtih terminih.  

Starejše novice