Nataknite si obuvala in se odpravite od doma! Za vas smo preverili, kaj vse se dogaja v Ljubljani ta vikend.
Ustvarjeno dne
Pet, 26.6.2020 11:22
Dogajanje v mestu med 26. in 28. junijem

Petkova ponudba

Od 14. ure dalje se bodo na NEXTivalu: festivalu mladih za mlade v Severni mestni park Navje naselili šport, igre, glasba, grafiti, skejtanje, BMX-anje, atletika, raznolike delavnice in Bobove slastne palačinke!

Mala terasa ob 17. uri in 30 minut vabi na interaktivni koncert za celo družino. Med seboj se bodo pomerili otroci in učitelji Godalkanja iz različnih regij, poslušalci pa boste izbirali zmagovalno skladbo.

Kinodvor ob 16. uri in 15 minut vabi na ogled slovensko-italijanskega dokumentarca Siniše Gačića Hči Gomore. Ob 18. uri in 45 minut bodo na platnu zavrteli nemški film Lara, ob 21. uri in 30 minut pa se bo na Kinodvorišču predvajal francoski film Posebni.

Klub Tiffany odpira svoj vrt od 18. ure dalje. Za glasbo skrbi DJ Duki.

V Slovenskem mladinskem gledališču si lahko ob 20h ogledate predstavo Paloma. Predstava pripoveduje o tovarni Paloma – Sladkogorska, ki je nekoč proizvajala higienski papir za vso Jugoslavijo.

Kinoteka ob 20. uri vabi k ogledu filma japonskega režiserja Yasujira Ozuja Potovanje v Tokio. Gre za temeljno Ozujevo delo, ki je režiserja proslavilo po vsem svetu in obveljalo za zgled njegove unikatne kinematografije.

V klubu Monokel se ob 20. uri zgodi rap večer. Z underground setom klasik slovenske rap scene nas bo najprej zabaval DJ Githago, nato pa bo kot gostja večera nastopila MASAYAH, 19-letna raperka iz Ankarana, ki premika meje na slovenski rap sceni.

Nostalgia vintage cafe od 21. ure dalje gosti Dynamite Dudes, Rockabilly norijo, ki vas ne bo pustila hladne.

Klub Square od 23. ure dalje vabi na večer Urnebes reprize. Balkan Hits Live w. Hana Mašić bodo z največjimi balkanskimi hiti v živo poskrbeli, da se bo plesalo pozno v noč.  

Legendarni klub K4 nocoj gosti junijski K4x4, na katerem bo od 23. ure dalje volan v rokah držal italijanski veteran, mojster čudaških house ovinkov, elektro šikan in tehno ravnin, Francesco Del Garda.

V petek od 23. ure dalje ste vabljeni v K4, kjer bo muziko sukal italijanski DJ, Francesco Del Garda.
V petek od 23. ure dalje ste vabljeni v K4, kjer bo muziko sukal italijanski DJ, Francesco Del Garda.

Sobotna ponudba

Ob 16. uri si lahko v Centru slovanskih kultur France Prešeren ogledate predstavo za otroke (pa tudi za tiste malo starejše) Kralj Matjaž v časovni zanki.

Ekipa zavoda Urbana Vrana ob 16. uri organizira vodeno kulturno-turistično turo Misterij ženske literarne Ljubljane. Sprehodili se bomo po mestu in se spoznali z ljubljanskimi pisateljicami. Tura je brezplačna, a se je potrebno vnaprej prijaviti prek spletne strani.

Letni vrt Gala Hale je tokrat rezerviran za Dub bojevnike. Od 19. ure dalje Dj L.T. s kompanjonoma Uma in Kuno skrbi za obilo dobre volje in smeha. V primeru dežja dogodek odpade ali pa bo prestavljen.

V Kinoteki se bo ob 20. uri odvrtel zanesljivo eden najlepših, najbolj romantičnih, najbolj melanholičnih in najbolj nostalgičnih ljubezenskih filmov vseh časov: Razpoložena za ljubezen režiserja Wong Kar Waia.  

Mini teater Ljubljana bo ob 21. uri v Križankah uprizoril dramsko predstavo Macbeth po Shakespearu. V primeru slabega vremena bo predstava v nedeljo, 28. junija, ob 21h. Vabljeni!

Na Kongresnem trgu se bo v sklopu Festivala Ljubljana ob 21. uri odvil koncert Lare Jankovič Kako diši svoboda, kakšne barve je mir? Na kitarah jo bosta spremljala Ravi Shresta in Tilen Stepišnik.

Na Vodnikovi domačiji se bo ob 21. uri zgodil freestyle rap show! Improvizirano bosta rapala Urh Mlakar in Igor Kuna znana pod imenoma UM & KUNA. Ste kdaj želeli slišati pesem o zaljubljenem avokadu ali pa zgodbo o golobu Mihaelu? To bo ta večer mogoče!

Kinodvorišče v Kinodvoru ob 21. uri in 30 minut vabi na ogled Kubanskih pet. Film Olivierja Assayasa nas bo popeljal na Kubo v začetek devetdesetih, ko skupina Kubancev, ki živijo v Miamiju, ustanovi vohunsko mrežo.

Urbana vrana v soboto ob 16. uri vabi na vodeno kulturno-turistično turo Misterij ženske literarne Ljubljane.
Urbana Vrana v soboto ob 16. uri vabi na vodeno kulturno-turistično turo Misterij ženske literarne Ljubljane.

Nedeljska ponudba

Javni zavod Mala ulica v sodelovanju s KUD Galerija C.C.U. ob 10. uri in 30 minut vabi na ustvarjalnico za otroke na Prečno 7.

Muzej za arhitekturo in oblikovanje ob 11. uri organizira poletno vodstvo po razstavi MADE IN. Popeljali nas bodo skozi arhiv obrti 40 rokodelcev iz regije ter več kot 30 obrtnikov in 40 oblikovalcev iz vse Evrope.

Javno vodstvo se ob 11. uri obeta tudi v Muzeju novejše zgodovine. Skozi zadnje mesece življenja Josipa Broza Tita in proces njegovega zdravljenja v Kliničnem centru nas bo v sklopu razstave »Tekma je bila odpovedana« vodila avtorica razstave Nataša Strlič.

Galerija Jakopič ob 16. uri in 30 minut vabi na javno vodstvo po razstavi Videnje 20/20: Skupnost. Predstavili bodo sodobno indonezijsko družbeno zavzeto fotografijo.

V Stari mestni elektrarni se bo pod okriljem zavoda Bunker ob 20. uri zgodila uprizoritev Irene Tomažin Zagoričnik: Mes(t)o glasu.

Kinotečno platno bo ob 20. uri predvajalo francoski film Atalanta ali trabakula, ki plove mimo. Gre za poslednjo mojstrovino prezgodaj umrlega Jean Vigoja.

V Kinodvoru si lahko ob 16. uri in 30 minut ogledate nizozemsko zgodbo o odraščanju in prijateljstvu Nenavaden teden s Tesso, ob 19. pa za zamudnike predvajajo francosko-italijanski film Portret mladenke v ognju. Film je prejel nagrado za najboljši scenarij v Cannesu.

V Muzeju novejše zgodovine se lahko v nedeljo ob 11. uri udeležite javnega vodstva po razstavi "Tekma je bila odpovedana". Razstava prikazuje zadnje mesece življenja Josipa Broza Tita.

Starejše novice