Foto: Twitter, @mihazorz
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Tor, 6.12.2022 11:00
Center mesta se ob nedeljah duši od nepravilno parkirane pločevine, poročajo meščani.

Da je v Ljubljani kljub titulam zelenega mesta in promoviranju trajnostne mobilnosti še vedno preveč avtomobilov in premalo parkirnih površin, je splošno znano dejstvo.

Meščani se redno pritožujejo glede pomanjkanja parkingov in nepravilno parkiranih avtomobilov v mestnih naseljih, sploh pa to velja za center Ljubljane, kjer se vozniki namesto brezplodnega iskanja prostega parkinga očitno raje znajdejo po svoje.

Nič novega ni, da so ulice popolnoma zaparkirane, kadar se v centru odvija kakšen večji dogodek ali ob koncih tedna v veselem decembru, ko se zaman čaka tudi na vstop v katero od parkirnih hiš.

Pred kratkim pa smo na Twitterju opazili objavo uporabnika, ki navaja, da je center Ljubljane, konkretno Cankarjeva cesta in Prešernova ulica, tudi ob nedeljah poln vsepovprek parkiranih avtomobilov, ki zaparkirajo zelenice, pločnike in prehode za pešce.

Posebej zaskrbljujoče je dejstvo, da je - po uporabnikovi fotografiji sodeč - kolona avtomobilov parkirana tudi ob izvozu na Tivolsko cesto, kar otežuje vključevanje vozečih avtomobilov na omenjeno vpadnico.

Uporabnik je h komentarju in sankcijam pozval policijo, na katero smo se obrnili tudi mi, a odgovora za zdaj še nismo prejeli.

Foto: Twitter, @mihazorz
Foto: Twitter, @mihazorz

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice