Profile picture for user Nika Vajnhandl Nika Vajnhandl
Ustvarjeno dne
Pon, 11.10.2021 18:11
Preverili smo, kje v Ljubljani in okolici lahko naberete kostanj.

Prišla je jesen in z njo jesenske dobrote. Če se odpravite na pravo mesto v gozdu, vas lahko tam pozdravijo gobe in kostanj.

Preverili smo, kje v ljubljanskih in okoliških gozdovih lahko kostanj nabirate, dokler teža nabranih plodov ne preseže dveh kilogramov, kakor veleva zakon.

Orle

Do kraja Orle lahko pridemo z različnih smeri: z Golovca, Urha in seveda z dolenjske strani iz Rudnika in Lavrice.

Tam je prijeten in miren gozd, z lepo urejenimi gozdnimi potmi in hribi, ki niso tako visoki, da jih tudi najmlajši ne bi mogli prehoditi.

Rašica

Rašica je hrib nedaleč od Ljubljane, ki je pravi raj za vse, ki želijo nabrati polne vreče kostanjev. Največ pa naj bi jih bilo na vrhu Staneta Kosca.

Rožnik

Ste vedeli, da lahko kostanje najdemo tudi praktično sredi Ljubljane – in to brez, da jih kupimo na stojnici v centru. 

Sicer se na Rožniku sprehaja veliko ljudi, zato so kostanji že dodobra obrani. Kljub temu, pa lahko, če dobro pogledate, vendarle naberete kostanjev vsaj za pokušino.

Katarina

Katarina nad Ljubljano leži v Polhograjskem hribovju in na višini 738 metrih nad morjem, zato je sprehod po gozdu primeren tudi za najmlajše. 

Nabiralci so nad kostanjem v tem gozdu še posebej navdušeni, saj naj bi bili izredno sladki.

Janče

Janče so po tamkajšnjih kostanjih skoraj že poznane. Tam so prejšnja leta organizirali kostanjeve nedelje, kjer so enkrat na teden ob živi glasbi pekli kostanje, posladkali pa ste se lahko s pecivom iz kostanja, domačim moštom in podobnimi dobrotami.

Starejše novice