Počasi se prebuja tudi turizem v Ljubljani. A v primerjavi z lani je trenutno na obisku le pet odstotkov lanskih turistov.
Profile picture for user ljinfo Uredništvo Ljubljanainfo [email protected]
Ustvarjeno dne
Pon, 22.6.2020 11:16
Odgovor je zelo natančen: 440 tujih in 106 domačih.

V zadnjih tednih je naša prestolnica spet počasi zaživela tudi turistično in z vsakim dnem je na ulici mogoče slišati vse večjo paleto tujih jezikov. Z zanimanjem, koliko ljudi v teh dneh dopustuje v Ljubljani, smo se obrnili na Turizem Ljubljana, kjer so nam optimistično pojasnili, da Ljubljana z vsakim tednom dobiva več turistov, kljub ogromnemu padcu, v primerjavi z lanskim letom.

V prestolnici je nastanjenih 546 gostov. Od tega je 440 gostov iz tujine, ostalo pa zasedajo domači gostje iz drugih občin. Ti podatki so povzeti po statistiki, ki spremlja 22 večjih hotelov in hostlov v Ljubljani.

Kljub počasnemu razcvetu, ki so ga v zadnjih dneh opazili na Turističnem centru, je letošnji obisk v primerjavi z lanskim zgolj 5-odstoten. Sicer pa ostaja še veliko hotelov in hostlov še vedno zaprtih, v prestolnici je namreč trenutno odprtih le 9 večjih hotelov.

Na vprašanje, kaj pričakujejo v prihajajočih mesecih, je odgovor turistične organizacije precej negotov. Turizem v Ljubljani je namreč močno povezan z letalskim prometom, ki je trenutno še zelo omejen. Odprtje letalskega potniškega prometa bo imelo ključno vlogo tudi v jesenskih mesecih, ko se začne obdobje poslovnega turizma. Sicer pa največ gostov v prihajajočih dneh pričakujejo iz sosednjih držav in Nemčije.  

Zaradi padca turizma in omejitve potovanj so na turistični organizaciji pripravili posebne pakete, ki jih ponujajo domačim popotnikom. Ljubljana, ki je kulturno središče Slovenije, je namreč pogosto spregledana pri Slovencih, ki si le redko privoščijo ogled prestolnice za več kot nekaj ur.  

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice