Profile picture for user Nika Vajnhandl Nika Vajnhandl
Ustvarjeno dne
Ned, 22.8.2021 12:34
V Mestni občini Kranj kmalu začenjajo s projektom Prostofer, ki je znan že v mnogih mestih po Sloveniji.

V prihodnjih tednih bo Mestna občina Kranj začela izvajati projekt Prostofer. Ta bo nudil brezplačen prevoz starejšim in gibalno oviranim, ki potrebujejo prevoz pri obisku zdravnika ali pri urejanju obveznosti v javnih ustanovah, pa nimajo možnosti za uporabo vozila ali pomoči tistih, ki bi jim omogočili prevoz. 

Kranjska občina trenutno zbira prijave za prostovoljne voznike in voznice, ki bodo prevažali uporabnike.  

Prijavite se in pomagajte

V Mestni občini Kranj so postopki za začetek izvajanja programa brezplačnih prevozov za starejše in invalide Prostofer v zaključni fazi.

Električno vozilo Prostofer bo zagotovila občina. Prostovoljci se bodo pred začetkom projekta teoretično seznanili s potekom projekta in preizkusili električno vozilo.

Prostovoljni voznik oziroma voznica v projektu Prostofer je lahko vsak, ki ima veljavno vozniško dovoljenje in je v svojem prostem času pripravljen pomagati tistim, ki potrebujejo prevoz.

Poleg nudenja prevoza bodo sopotnikom nesebično pomagali pri izstopu iz vozila, jih pospremili od vozila do denimo ambulante in počakali nanje, jim odnesli stvari iz avtomobila ali pa priskočili na pomoč pri hoji po stopnicah. 

Dobra dejanja prostovoljcev, ljudi z velikim srcem in močno solidarno noto, so pravo bogastvo za lokalno skupnost, hkrati pa ustvarjajo nove zgodbe in prijateljske odnose.

Starejše novice