Ustvarjeno dne
Tor, 15.12.2020 14:56
V ljubljanskih domovih starejših občanov iščejo prostovoljce za pomoč pri vsakdanji oskrbi in negi njihovih stanovalcev.

Pri Rdečem križu Slovenije (območno združenje Ljubljana) trenutno potrebujejo predvsem prostovoljce in prostovoljke za laično pomoč v domovih starejših občanov Ljubljana Vič-Rudnik (enoti Bokalci in Kolezija), Bežigrad in Medvode.

V trenutnih razmerah je ohranjanje človekovega dostojanstva in širjenje humanih vrednot še posebej pomembno. Prostovoljke in prostovoljci Rdečega križa so v podporo ljudem na različnih področjih, v drugem valu epidemije pa so predvsem v pomoč v zdravstvenih ustanovah in v domovih starejših občanov. 

Kaj pričakujejo od vas

Gre za prostovoljstvo za daljše obdobje, do izboljšanja razmer (najmanj 3 tedne), v čim večjem časovnem obsegu, vsaj 3-krat tedensko po 6 ur, saj se želijo držati načela čim manjšega širjenja socialnih krogov.

Zaradi večjega števila stikov in tveganega okolja se v tovrstno prostovoljstvo lahko vključijo posamezniki, ki ne spadajo v rizične skupine, so zapisali na spletni strani Mestne občine Ljubljana. 

Preberite še

Starejše novice