Vir: Zavod Štirna
Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Sre, 21.7.2021 06:47
Potujoča fotografska razstava, ki v ospredje postavlja naravo, svojo pot začenja v Arboretumu, kjer bo konec avgusta tudi premiera filma Divja Slovenija.

Fotografska razstava, ki nosi naslov Natura 2000 in Divja Slovenija: Narava povezuje, predstavlja 15 manj znanih rastlinskih in živalskih vrst, med katerimi so predstavniki zanimivih vrst ptic, sesalcev, dvoživk, žuželk, plazilcev, rib in rakov ter tri vrste rastlin, so sporočili iz Zavoda Štirna.

Potujoča razstava je od tega tedna na ogled v Arboretumu Volčji Potok

Vsak mesec bo gostovala v drugem kraju po Sloveniji. Do marca prihodnje leto si jo boste tako lahko ogledali še v Kopru, Slovenski Bistrici, Piranu, Kamniku in na Ptuju.

Vir: Zavod Štirna

Konec avgusta v Arboretumu dokumentarni film

Konec prihodnjega meseca bo tam, kjer je razstava začela svojo pot, na ogled dokumentarni film z naslovom Divja Slovenija.

V filmu režiserja direktorja fotografije in producenta Mateja Vraniča nastopa več kot 50 živalskih vrst, 39 med njimi jih je predstavljenih tudi skozi zgodbe, ki jih spremljamo v obdobju enega leta in so prikazane v različnih vlogah, kakršne jim narekuje življenjski cikel, so že zapisali v Zavodu Štirna.

Starejše novice