Profile picture for user Nika Vajnhandl Nika Vajnhandl
Ustvarjeno dne
Sob, 11.9.2021 09:46
Na ljubljanski obvoznici se obetajo novosti.

Južna ljubljanska obvoznica bo bogatejša za dve novi Petrolovi prodajni mesti, ki bosta v svojih prostorih združila tri ponudnike prehrane

Skladno s strategijo širjenja mreže prodajnih mest v Sloveniji se je Petrol odločil za novogradnji najsodobnejših prodajnih mest AC Barje – jug in sever, ki sta že danes locirani na južni ljubljanski obvoznici. 

V projektu se mu bosta pridružila še dva ponudnika prehrane, Marche in McDonald's, s katerima je Petrol ta teden podpisal pogodbo o poslovnem sodelovanju.

Modernejše postojanke

Podpisali so tudi soglasje za izvajanje dejavnosti gostinskih storitev na lokacijah PM AC Barje – jug in sever, ki ga s strani podjetja Dars podpisal njihov član uprave Peter Gašperšič:

»Gre za enega od prometno najbolj obremenjenih počivališč na našem avtocestnem omrežju. Poleg tega je za zdaj, vsaj do širitve zahodne obvoznice, tudi edino počivališče na ljubljanskem avtocestnem obroču. 

Naše avtocestno omrežje je kot celota sicer zelo dobro pokrito s počivališči. Tistih večjih, z bencinskim servisom, obratuje kar 54. Tudi lepši in modernejši izgled in sodobna gostinska ponudba vplivajo na to, da se uporabniki raje in pogosteje ustavijo, oskrbijo in odpočijejo.«

Prodajno mesto AC Barje - jug

Prodajno mesto AC Barje – jug, bo s prenovo strankam ponudilo široko paleto različnih trgovinskih izdelkov, predvsem pa bo edinstveno v tem, da bodo lahko obiskovalci v prostorih prodajnega mesta, ki bo v velikosti 900 metrov na kvadrat, izbirali med kar tremi različnimi ponudniki hrane - Fresh, Marche in McDonald's. 

McDonald's bo obiskovalcem nudil tudi možnost priročnega nakupa hrane s pomočjo linije »drive in«.  

Novo, sodobno prodajno mesto bo vključevalo 18 točilnih mest za osebna vozila in šest točilnih mest za tovorna vozila. Na lokaciji je predvidena ponudba klasičnih goriv ter LPG, CNG in LNG, v kasnejšem obdobju pa bo omogočena tudi umestitev polnilnice za vodik.

Na območju prodajnega mesta AC Barje – jug bo urejenih 30 parkiranih mest za voznike tovornjakov, 90 parkiranih mest pa bo v upravljanju družbe Dars, ki bodo namenjene javnemu potniškemu prometu.

Na več kot desetih parkirnih mestih bodo nameščene polnilnice za polnjenje električnih vozil, predvidena pa je tudi možnost širitve polnilnic na območje počivališča. 

Kdaj bo prodajno mesto urejeno?

Novogradnja najnovejšega prodajnega mesta se bo predvidoma začela marca 2022, zaključila pa avgusta isto leto. 

Takoj po končani novogradnji prodajnega mesta AC Barje – jug namerava Petrol podobno novogradnjo prodajnega mesta izvesti še na prodajnem mestu AC Barje - sever

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice