Vir: MOL.
Ustvarjeno dne
Sob, 17.10.2020 11:33
Ljubljana je kolesarsko mesto in tega se zavedajo tudi na Mestni občini Ljubljana. Za še več kolesarskih kilometrov bodo v tem in prihodnjem letu postavili kar 18 novih postaj za priljubljen sistem izposoje koles BicikeLJ.

S projektom BicikeLJ so v Mesni občini Ljubljana začeli leta 2011. Sistem BicikeLJ omogoča izposojo oziroma uporabo koles, potrebna je le registracija s kartico Urbana, prva ura uporabe kolesa pa je brezplačna. V teh letih je sistem BicikeLJ postal zelo priljubljen, Ljubljana pa pravo kolesarsko mesto. Delež tistih, ki namesto avtomobila ali avtobusa za premikanje po Ljubljani raje izberejo kolo, je vedno višji.

Oktobra 2019 so na MOL zabeležili nov rekord izposoje koles. Kolo iz samopostrežnega sistema BicikeLJ v enem dnevu izposodilo kar 6.336 uporabnikov. 

V lanskem letu je bilo uporabnikom na voljo kar  61. postajališč. Kolesarji si BicikeLJ največkrat izposodijo na Cankarjevi ulici pri Nami, na Kongresnem trgu in Prešernovem trgu. 

Vir: MOL.

Kje vse bo po novem možna izposoja BicikeLJ

Zaradi izjemne rasti izposoje koles in aktivnih kolesarjev Mestna občina Ljubljana vsako leto poskrbi za postavitev novih postajališč BicikeLJ. Tako bodo tudi letos in v letu 2021 postavili skupno 18 novih postaj BicikeLJ. V letošnjem letu je predvidena postavitev postajališč na naslednjih lokacijah: Koseze (Bajer), Celovška cesta (Dravlje), Kolezija, Cesta na Brdo, Polje – Studenec, Zadobrovška, Zalog, Črnuče, Streliška-Roška. Dve postajališči bo financiralo podjetje LEK, po eno pa Hofer, Lidl, Supernova, Ikea in Butan plin. 

Z deli na postajališču ob Koseškem bajerju so že začeli. Vir: Facebook, MOL.
Dve novi postajališči bo financiralo podjetje LEK, po eno pa Hofer, Lidl, Supernova, Ikea in Butan plin. Vir: Facebook, MOL.

Starejše novice