Ustvarjeno dne
Čet, 8.6.2023 09:19
V Valetti, glavnem mestu otoške državice Malte, so 2. junija priredili cenjen mednarodni izbor LivCom, na katerem se je Ljubljana z zlato in tremi bronastimi nagradami odlično odrezala.

Liveable Communities Awards - na krajše LivCom - je mednarodni izbor, na katerega predstavniki mest iz celotnega sveta prijavijo svoje projekte. Na njihovi spletni strani lahko preberemo, da gre za nekakšne 'zelene oskarje'. 

Gre za eno od najvišjih priznanj na področju urbanega planiranja in razvoja bivalnih okolij. Dogodek podpira tudi Organizacija združenih narodov. 

Na letošnjem, 21. LivCom izboru, se je za nagrade potegovalo skupno več kot 230 mest in projektov iz 42 držav.

S čim se je izkazala Ljubljana?

Prvo nagrado v kategoriji »projekti« je prejel projekt »Trajnostna revitalizacija Ljubljane po meri ljudi: širitev in nadgradnja osrednjega območja za pešce proti vzhodu«.

Bronasto nagrado je v kategoriji »celotno mesto« osvojil Zavod za oskrbo na domu Ljubljana z medgeneracijskim projektom Urbano vrtičkanje z babico in dedkom, v kategoriji »projekti« pa sta bronasti nagradi prejela še Mestna občina Ljubljana s Četrtnim centrom Golovec in Mednarodni grafični likovni center s skupnostnim projektom Stara celina

V finale se je uvrstil tudi projekt Kinodvora »Filmska srečanja ob kavi«.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice