Ustvarjeno dne
Tor, 17.1.2023 20:00
Vsak glas šteje.

Ljubljana se poteguje za najboljšo trajnostno zgodbo v sklopu nagrade Green Destinations Story Award.

»Že osmo leto zapored je mednarodna organizacija Green Destinations Ljubljano uvrstila na seznam Top 100 Destination Sustainability Stories, s čimer je slovenska prestolnica postala edino mesto na svetu, ki je ta naslov prejelo že osmič,« so zapisali na spletni strani Visit Ljubljana.

Mednarodno strokovno žirijo je prepričal projekt Digitalno inoviranje Plečnikove dediščine, ki se tokrat poteguje za prvo mesto v kategoriji Kultura in Tradicija. 

Najboljša nagrada po izboru ljudstva

Poleg izbora strokovne komisije, ki bo razglasila zmagovalca najboljše trajnostne zgodbe med vsemi stotimi zgodbami v šestih različnih kategorijah in nagrade marca podelila na enem najpomembnejših globalnih turističnih sejmov ITB Berlin, pa bodo letos pri Green Destinations podelili tudi najboljšo nagrado po izboru ljudstva.

K osvojitvi te nagrade in potrditvi izjemne trajnostne zgodbe Ljubljane lahko pripomoremo vsi njeni obiskovalci in meščani. 

V javnem glasovanju, ki bo potekalo od 5. do 23. januarja 2023, lahko sodelujete tudi bi ter s tem prispevate svoj glas za Ljubljano. 

Glasujete lahko tukaj.

Najboljša destinacija Evrope

Spomnimo: Ljubljana je bila prav tako z kar 92 odstotki glasov iz drugih držav izbrana za zmagovalko 13. izvedbe projekta »European best destinations 2022.«

O tekmovnnju so odločali popotnice in popotniki s celega sveta z glasovanjem, ki je potekalo med 20. januarjem in 10. februarjem.

S tem je Ljubljana postavila svojevrsten rekord v celotni zgodovini tekmovanja, od leta 2009 še nobena država ni zmagala s tako velikim deležem glasov zunaj svojih meja. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice