Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Pet, 21.1.2022 07:49
Na podlagi dosedanjih uspehov je žirija Ljubljano uvrstila na seznam izbranih destinacij, ki se potegujejo za naziv najboljše evropske destinacije.

Organizacija European Best Destinations, ki je del mreže Evropskih destinacij odličnosti in si prizadeva za razvoj trajnostnega turizma v Evropi, z medijskima partnerjema Forbes US in Condé Nast Traveller izvaja že 13. natečaj za prestižni naziv najboljše evropske destinacije.

Za naziv se poteguje tudi Ljubljana, ki jo je žirija izbrala med dvajset izstopajočih destinacij, izbranih na podlagi njihove kulturne in turistične ponudbe ter kakovosti življenja in trajnostnega razvoja, so sporočili s Turizma Ljubljana.

V pojasnilu ob izboru so zapisali: 

»Ljubljana je kot Zelena prestolnica Evrope 2016 ena od evropskih destinacij z najvišjo kakovostjo življenja in največ zelenimi površinami na prebivalca. Z bogato ponudbo čez celo leto omogoča kakovosten mestni oddih, najsi bo romantične narave, aktiven, družinski ali gastronomski.

Ljubljana je namreč čisto, avtentično ter družinam in kolesarjem prijazno mesto. Z raznovrstnimi projekti si bolj kot druge evropske destinacije prizadeva za uravnotežen obisk preko celega leta, s čimer pripomore k trajnostnemu razvoju turizma v sozvočju s prebivalci. Kot pionirka trajnostnega turizma Ljubljana ne le sledi trendom, ampak jih tudi ustvarja.«

Žirija bo destinacijo, ki bo v prihodnjih treh tednih osvojila največ glasov, razglasila 10. februarja v Bruslju, zmagovalka pa bo v tem letu deležna močne medijske podpore v vrednosti več milijonov evrov s strani medijev Forbes, Condé Nast, Yahoo, Geo idr. ter intenzivne promocije med popotniki in strokovno turistično javnostjo.

Za Ljubljano lahko glasujete na TEJ POVEZAVI.

Starejše novice