Ustvarjeno dne
Čet, 24.11.2022 07:00
Zmagovalec letošnjega izbora za naj burger po izboru bralcev Ljubljanainfo v prestolnici in njeni bližnji okolici je Hood Burger.

Če si še pred dobrimi desetimi leti imel možnost dobiti hamburger v Ljubljani le v McDonald'su ali pa v Hot Horseu (če si sploh bil ljubitelj konjskega mesa), se danes piše popolnoma drugačna zgodba.

Pred nekaj leti, ko je prestolnico preplavila prava burgermanija, je nastalo malo morje specializiranih lokalov, ki svojim lačnim obiskovalcem ponujajo takšne in drugačne burgerje.

V poplavi vseh nastalih burgerjev pa si moramo priznati, da je kdaj odločitev, kam na burger, lahko prava raziskovalna naloga. Predvsem, če še ne poznate vseh ponudnikov.

Na Ljubljanainfo smo v zadnjih tednih preverjali, kje v Ljubljani in njeni bližnji okolici spečejo tisti res najboljši burger.

Po izboru bralcev Ljubljanainfo je krono za naj burger prejel Hood Burger na Nazorjevi ulici v Ljubljani.

Ideja, ki je spremenila svet burgerjev

Ideja za razvoj zdaj že dodobra poznanega Hood Burgerja se je pravzaprav rodila iz enega popolnoma drugega projekta, skozi katerega sta lastnika Til Pleterski in Klemen Ptičak razvijala aplikacijo za rezervacije apartmajev.

V času razvoja omenjene aplikacije sta se vsak dan soočala z vprašanjem: »Kaj bova pa danes jedla?«  

Ker sta v tistem času oba bivala v tujni, kjer so burgerji že bili v vzponu sta hitro ugotovila, da v Sloveniji primankuje tovrstne ponudbe.

Ergo, nastal je Hood burger. Res hud burger.

»V resnici sva si ful želela iti pojest en dober burger, ampak ga ni nikjer bilo, zato sva čisto iz hobija štartala z razvojem lastne recepture,« nam zaupa Pleterski.

Skozi razvoj recepture in temu potrebna testiranja sta dvakrat tedensko pred Sax pubom v Ljubljani postavljala štant, na katerem sta obiskovalcem tistega predela Trnovega pekla svoje burgerje in še bolj pomembno ... spremljala odzive.

Ljubitelja kulinarike

Sicer priznavata, da sta oba velika ljubitelja kulinarike, že od kadar vesta zase, saj jima ta predstavlja prostor, skozi katerega se lahko kreativno izražata. Zatrjujeta, da tudi doma zelo rada kaj dobrega skuhata.

Oba sicer prisegata na italijansko kuhinjo, Ptičak s familijo rad speče tudi kakšno pico, Pleterski pa naj bi bil na skrivaj že pravi umetnik bureka. Predvsem špinačnega.

In kaj je skrivna receptura za najboljši burger?

Tega ne bomo nikoli izvedeli. Ali po besedah Pleterskega in Ptičaka:

»Haha, ja recepta ne bomo povedali. Gre sigurno za to, da sami zorimo svoje meso. Imamo svojo mesnico, delamo pa tudi prav svoj kruh. Vse sva razvijala popolnoma sama. Torej od tega kakšna zelenjava paše v burger pa vse do omak v burgerju, ki so tudi ključnega pomena za dober burger,« nam pove Ptičak.

Zaupata nam tudi, da sta na samem začetku svoje poti popolnoma sama delala tudi svoj pomfri, ki naj bi takrat predstavljal najdaljši postopek v podjetju.

»Postopek je trajal kar dva dni. Krompir si moral najprej dobiti, ga olupiti, ga odrezati, filtrirati, ga narezati, dati v vodo za 24 ur, da je izločil ves škrob ven in vode, ga potem dati kuhati, shladiti in ga šele nato poslati na lokacijo,« nam zaupata oba lastnika.

No, krompirja zdaj sicer ne delata več sama, saj sta uspela dobiti partnerja v sosednji Avstriji, ki jima dela pomfri natanko po njuni recepturi.

Počaščena nad izborom

Ob izboru za naj burger po izboru bralcev Ljubljanainfo lastnika pravita, da sta neskončno počaščena, da imajo Ljubljančani tako mnenje o Hood Burgerju.

»Tudi mi delamo napake in upamo, da naše stranke razumejo, da smo tudi mi samo ljudje, ampak se vedno trudimo stvari popravljati in izboljševati,« nam še za konec povesta lastnika.

Naj burger po izboru bralcev Ljubljanainfo smo seveda poskusili tudi v uredništvu. Kaj naj rečemo, priporočamo, res so hudi.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice