Profile picture for user STA STA
Ustvarjeno dne
Pon, 11.4.2022 12:29
Na spletni strani Mestne občine Ljubljana je objavljen razpis za direktorja Centra Rog.

Mestna občina Ljubljana je danes objavila razpis za direktorja oziroma direktorico javnega zavoda Center Rog. Rok za prijavo na razpis je do 21. aprila. Direktor bo po predhodnem mnenju sveta zavoda imenovan za mandatno dobo pet let.

Kot je razvidno iz razpisa, so med pogoji za prijavo na razpis najmanj sedma raven izobrazbe in najmanj pet let delovnih izkušenj, od tega najmanj eno leto na vodstvenih delovnih mestih, mednarodne in organizacijske izkušnje, poznavanje področja delovanja zavoda in izkazane sposobnosti organizacije in vodenja.

Kandidat mora predložiti program poslovnega in programskega razvoja zavoda za mandatno obdobje ter življenjepis z opisi del in nalog, ki jih je doslej opravljal.

Ljubljanski mestni svet je aprila lani za največ leto dni za vršilko dolžnosti direktorice zavoda Center Rog imenoval nekdanjo direktorico javne agencije za knjigo Renato Zamida.

V tem obdobju ji je bila, kot je bilo razvidno iz sklepa o imenovanju, zaupana naloga, da opravi priprave na začetek dela zavoda ter organizira delo oziroma poslovanje zavoda, vse pod nadzorstvom ustanovitelja.

Center naj bi vrata odprl prihodnje leto

Kreativno središče Center Rog, ki bo delovalo kot javni proizvodni prostor, naj bi svoja vrata odprl prihodnje leto. Center Rog, ki se gradi na območju nekdanje tovarne koles Rog, bo namenjen kulturnemu in kreativnemu delovanju, pri tem pa bo poudarek na izdelovalništvu, uporabnih umetnostih, arhitekturi in oblikovanju.

V Centru Rog bo sedem skupnih proizvodnih laboratorijev, med drugim tekstilni, lesarski, stekleno-keramični, zeleni in kuharski laboratorij, za katere bo pogoj članarina. Njena višina še ni določena, a naj bi bila dostopna po vzoru knjižničnih članarin.

Na voljo bo tudi 25 individualnih proizvodnih prostorov, ki bodo na voljo brezplačno, a jih bodo dodelili na podlagi razpisov. Uporaba teh prostorov bo omejena na tri do štiri leta. Prvi razpis za te prostore naj bi objavili predvidoma jeseni.

Vrata odprta 24 ur na dan

Tujim izvajalcem bo namenjenih pet rezidenčnih prostorov, prek njih pa naj bi na tak način tudi spodbujali izmenjavo slovenskih. V Centru Rog bo prostor namenjen tudi velikemu družabno-razstavnemu prostoru, knjižnici in nekaj gostinskim lokalom. Uredili bodo tudi manjši trgovini za prodajo izdelkov, ki bodo nastajali v tehnoloških laboratorijih.

Notranji prostori v štirih etažah se bodo raztezali na 8500 kvadratnih metrih, dopolnjeval pa jih bo park s površino 8000 kvadratnih metrov. Sama stavba bo s solarno streho tudi deloma energetsko samooskrbna. Center Rog bo odprt 24 ur na dan.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice