Rex Bistro v centru Ljubljane.
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pet, 18.11.2022 09:38
Zaradi domnevnega nespoštljivega odnosa do zaposlenih se je ljubljanski Rex Bistro odločil omejiti študentsko ponudbo.

Po dobrih dveh letih študentske ponudbe se je Rex Bistro na Cankarjevi cesti v Ljubljani zaradi domnevno »nespoštljivega odnosa do njihovih zaposlenih« in »negativnih komentarjev, ki jih študentje pišejo vsepovsod po spletu« odločil, da študentsko ponudbo omeji na čas med 15. in 22. uro.

V primeru nadaljevanja slabe prakse pa jo bodo povsem ukinili, lahko preberemo v objavi, ki se je nedavno znašla na instagram profilu Delozlom.

Delozlom je profil, namenjen temu, da lahko nezadovoljni nezaposleni anonimno delijo svoje izkušnje s slabimi delodajalci, mobingom, neizplačili, škodljivimi praksami na delovnem mestu in podobno. Objav moderatorji ne preverjajo, temveč objavijo vse, kar prejmejo.

Rex bistro je bil na Delozlomu že kamen spotike, predvsem zaradi nedavne objave ene od zaposlenih študentk, ki med drugim navaja, da so delovni pogoji neurejeni, da se tujcem zaračunava delo v restavraciji in da je treba v primeru nepričakovane odsotnosti lastniku plačati več tisoč evrov, nakar dobiš odpoved.

Malo zatem se je sicer oglasil lastnik, ki je zatrdil, da je problem v njegovih zaposlenih, ne v njem, kajti pogosto denimo ne sporočijo, da jih zaradi pijanosti ne bo na delovno mesto, kradejo kuverte z denarjem in zahtevajo, da bi želeli izplačilo na roko.

Kakorkoli, večina sledilcev Delozloma se je postavila na stran zaposlenih in na spletu so restavraciji Rex številni podelili eno zvezdico, poleg slabega odnosa do zaposlenih bi naj bila namreč slaba tudi hrana.

Osebje pa si je to očitno interpetiralo kot nezadovoljstvo študentov, ki, kot lahko prav tako razberemo iz njihove objave, ne znajo ceniti »lepo urejene restavracije« in »vrhunske italijanske hrane«.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice