Foto: Instagram, klub K4
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Tor, 15.11.2022 09:18
Ljubljanski klub K4 se pritožuje nad domnevnim vandalizmom, obiskovalci pa nad odzivom nanj.

Pred kratkim smo poročali o ljubljanskem pubu Holiday's pub, ki mu je neznani storilec razbil steklo na vhodu objekta, zato so mu v Facebook objavi dali 30 ur časa, da se jim javi in oddolži s koristnim delom.

S podobno objavo je te dni presenetil še en ljubljanski prostor za druženje, legendarni klub K4, ki je nekoč veljal za eno glavnih točk alternativne scene.

Objava, ki so jo na svojem Facebook profilu do sedaj sicer že izbrisali, se je brala takole:

»Čez vikend se je pri nas nabralo kar nekaj novih čičk in čačk in tako dalje ne bo šlo več. V zvezi s tem vandalizmom je bila predana prijava policiji. Prav tako je celoten klub pod kamerami. V primeru, da se nepridiprav ne javi sam, bomo primorani ukrepati preko prej omenjenih kanalov. Prosimo, da se javiš in prideš spucat, kar si popacal. Za pokazana muda in korektnost, ti neumnost oprostimo!«

Priložili so fotografije popisanih površin, ki jih je mogoče še vedno videti na njihovem Instagram profilu.

Foto: Instagram, klub K4

A zakaj se je torej klub odločil izbrisati originalno objavo?

Bržkone zato, ker je - za razliko od objave Holiday's puba - sprožila burne polemike o tem, ali ni nekoliko skregano z logiko, da klub, ki je od nekdaj veljal za progresiven, alternativen in napreden prostor, preganja »vandale,« ki se izražajo skozi napise in grafite, ki pravzaprav sodijo v koncept »underground« kluba.

Svoje prvotno občinstvo je K4 namreč pridobil ravno s tem, da se ni vklapljal v polikano in bleščečo estetiko, kakršno je mogoče najti v komercialnih klubih, a se mu v zadnjih letih, sploh s spremembo lastnikov, pogosto očita, da je izgubil svoj naboj in se spremenil v še en »šminkeraj,« pa tudi prostor, ki v resnici ni tako odprt in sprejemajoč, kot se oglašuje.

Številni obiskovalci so zato tudi potezo upravljalcev Facebook profila K4, da avtorje napisov prijavijo policiji, razumeli kritično, kot napad na svobodo umetniškega izražanja.

»Boste naslednjič zahtevali še, da prinesemo copate?« se je na primer bral eden od posebej ciničnih komentarjev.

Kdo ima prav, presodite sami.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice