Foto: Twitter profil Janez Janša
Profile picture for user spela Uredništvo Ljubljanainfo [email protected]
Ustvarjeno dne
Čet, 29.10.2020 11:01
Premier Janez Janša je obiskal ljubljanski UKC in se o mogočih rešitvah glede pomanjkanja prostorskih in kadrovskih kapacitet pogovarjal z  Janezom Poklukarjem, generalnim direktorjem UKCLJ.
Foto: Twitter profil Janez Janša

Janez Janša na Twitterju: 1700 kvadratnih metrov sameva

Premier se je med obiskom seznanil z dosedanjimi odločitvami, načrti in realizacijo povečanja nujno potrebnih dodatnih postelj. Zaposlenim v ljubljanskem UKC-ju pa je izrekel tudi priznanje za njihovo delo in veliko odzivnost ter življenjske prilagoditve pri organizaciji dela, je na današnji popoldanski novinarski konferenci o aktualnem stanju glede epidemije covida-19 dejal uradni vladni govorec Jelko Kacin.

Janša je prek svojega profila na Twitterju izpostavil, da več kot 1700 kvadratnih metrov nedograjenih bolnišničnih kapacitet že več kot desetletje sameva v UKC-ju Ljubljana. Po njegovih ocenah bi lahko v manj kot desetih dneh s hitro adaptacijo zagotovili veliko število oskrbnih mest za bolnike s covidom, tik poleg vse preostale potrebne infrastrukture.

"V manj kot 10 dneh lahko s hitro adaptacijo zagotovimo veliko število oskrbnih mest za covid-19 bolnike," meni predsednik vlade Janez Janša.

Foto: Twitter profil Janez Janša
Foto: Twitter profil Janez Janša

Poklukar pa je v izjavi po srečanju dejal, da postelje, opremo in vse potrebno zagotavljajo z velikim trudom, največji angažma pa je na področju kadrov.

"Za 300 postelj s covid pacienti in 60 intenzivnih postelj potrebuje bolnišnica 500 medicinskih sester in med 75 in 100 zdravnikov, prerazporediti moramo programe, da dobimo notranje rezerve za oskrbo bolnikov s covidom. Hkrati s kadri zagotoviti preskrbljenost tako covidnih kot ostalih bolnikov je velik izziv," je opozoril Poklukar.

Starejše novice