Ustvarjeno dne
Tor, 21.7.2020 11:13
Svoja vrata je odprla nova veterinarska ambulanta ljubljanskega zavetišča za zapuščene živali na Gmajnicah, ki je bilo tudi v času epidemije novega koronavirusa edino zavetišče, ki je ves čas odprto.

Nova veterinarska ambulanta Zavetišča za zapuščene živali Ljubljana je prijaznejša do živali in do obiskovalcev, omogoča veliko boljše delovne pogoje in se celostno dopolnjuje z novimi objekti za živali. Razporeditev prostorov je maksimalno fleksibilna za prilagajanje sezonskim potrebam oziroma tudi večjim sprejemom živali. Zagotovljeni so ločeni izolatoriji, kjer bo mogoče varnejše zdravljenje okuženih živali.

Ambulanta je opremljena z vso potrebno opremo po sodobnih standardih (digitalni rentgenski aparat, ultra zvok, laboratorij z varnim mestom za obdelavo vzorcev). Sodobno opremljeni kirurški dvorani bosta omogočali opravljanje tudi zahtevnejših kirurških posegov. Nova ambulanta tako ob novih, izboljšanih bivalnih pogojih za živali in povečanih kapacitetah zgrajenih v prvi fazi projekta, zaključuje celostno oskrbo zapuščenih živali po sodobnih strokovnih standardih.

Programsko je objekt razdeljen v tri sklope

  • sklop za sprejem vsebuje čakalnico z recepcijo, sobo za nočni sprejem zapuščenih mačk, sobo za nočni sprejem zapuščenih psov in garažo z razkužilno ploščadjo,
  • sklop veterinarske ambulante vsebuje dva prostora za preglede, temnico, manjšo in večjo operacijsko dvorano, sobo za okrevanje, izolacijo za mačke in izolacijo za pse s prostori za pripravo hrane, razkuževanje, ambulanto za pregled drugih hišnih živali, sobo za okrevanje drugih živali, lekarno, sobo z rentgenom in ultrazvokom ter laboratorij,
  • servisni sklop vsebuje pisarno, garderobo s sanitarijami, pralnico s shrambo in prostor za čistila.

Vrednost projekta je znašala 877.000 evrov.

Starejše novice