Slika je simbolična
Ustvarjeno dne
Čet, 24.11.2022 09:45
Na pobudah meščanov se je meščan pritožil glede zanemarjenosti in ne nadzorovanja centra Zalog. Za sankcioniranje situacije se je neposredno obrnil na ljubljansko občino in zahteval odgovore.

Meščan je na servisu Pobude meščanov opozoril, da je center Zalog umazan in uničen ter se sprašuje, kakšen je režim čiščenja na omenjeni lokaciji.

Izrazil dvom v opravljanje naloge pristojnih in si želi, da bi se nastala situacija rešila.

Zanemarjen in umazan center Zalog

»Plato pred centrom zalog je umazan in zanemarjen, stopnišče v knjižnico in garažo je umazano in uničeno, polno odpadkov in hrane, celo pasje iztrebke se najde. Kakšen je režim čiščenja javnega dela?

V notranjosti se na stopnicah zadržuje mladina, ki po tleh poliva energijske pijače in čips. Kdo je zadolžen za nadzor nad gibanjem? Garažna hiša je umazana, čiščenje verjetno še nikoli ni bilo izvedeno. Kakšen je režim čiščenja površin garažne hiše. Problem so tudi zapuščena vozila v garaži,« je zapisal.

Kaj odgovarjajo z občine?

Upravnik, ki je zadolžen za čiščenje tega objekta centra Zalog, je meščanu podal odgovor na njegovo pobudo. Odgovarja, da se plato čisti dnevno in da je pred enim mesecem bil očiščen tudi prostor pred vhodom v objekt.

Strinja se, da je težava mladina, ki se zadržuje v prostoru in za seboj pušča umazanijo ter odpadke, vendar glede reševanja omenjenega ne poda rešitve.

»Plato pred vhodom v objekt je bil generalno počiščen pred enim mesecem. Glavni problem, kot tudi sami ugotavljate, zadrževanje mladine pred objektom, ki uživa sladke pijače in hrano, jih poliva in meče po tleh.

Čistilka dnevno čisti plato in skupne prostore vendar, zaradi stalne prisotnosti okoliške mladine, brezhibne čistoče ni možno vzdrževati. Generalna čiščenja platoje se izvajajo trikrat na leto,

Enako je s stopniščem v objektu. Mladina se zadržuje na stopnišču in prav tako pušča za seboj umazanijo.

Čistilka dnevno čisti stopnišče in skupne prostore vendar je, enako kot pri platoju, stalno brezhibno čistočo praktično nemogoče vzdrževati. Generalno čiščenje se prav tako izvaja trikrat letno. Gibanje v objektu se nadzoruje preko videonadzora

Garaža se je nazadnje generalno očistila v avgustu. Garaža je sicer namenjena obiskovalcem objekta vendar je prosto dostopna in jo uporabljajo tudi okoliški prebivalci.

Zapuščenih vozil (brez nameščenih registrskih tablic) ni v garaži. Vozilom, za katere opažamo, da so dalj časa parkirana, izdamo obvestila, da naj jih lastniki umaknejo, v nasprotnem primeru bodo (na podlagi parkirnega reda) odstranjena.«

Starejše novice