Profile picture for user Patricija Fašalek P. F.
Ustvarjeno dne
Sre, 22.6.2022 06:30
Ljubljana je nedavno dobila prvo kolesarsko cesto, ki se nahaja ob Ljubljanici v bližini Cukrarne. Preverili smo, kaj to pravzaprav pomeni za kolesarje in druge udeležence v prometu.

Kolesarska cesta je v prvi vrsti namenjena kolesarjem in drugim nemotoriziranim uporabnikom, največja dovoljena hitrost za motorna vozila na takšnih ulicah pa je 30 kilometrov na uro. Vendar se številni Ljubljančani sprašujejo, kaj to pomeni v praksi?

»Na cestišču Poljanskega nasipa in Živinozdravske ulice so nove talne oznake: modra površina, na njej simbol kolesa, puščica v obe smeri in napis KOLESARSKA ULICA. Ker te prometne označbe ne najdem v veljavnih predpisih, prosim za pojasnilo, kaj pomenijo in kako se ravnati kot udeleženec v prometu,« je na ljubljansko občino naslovil pobudo eden izmed meščanov.

Kolesarji in avtomobili si delijo skupni prostor

Občina je na to odgovorila, da nova ureditev na Poljanskem nasipu na odseku med Cukrarno in Očetovsko ulico pomeni, da si kolesarji in avtomobilisti delijo skupni prostor, vendar kolesarji številčno prevladujejo, avtomobili pa se tam obnašajo kot gostje. 

»Pri nas je to novost, v tujini pa je že preizkušena ureditev, ki se izkazuje kot zelo učinkovita ureditev mestnega prostora. Največ podobnih primerov je na Nizozemskem,« so še zapisali.

Vendar so lokalni prebivalci še vedno nekoliko zmedeni glede tega, kaj nova ureditev predstavlja. V okviru druge pobude je eden od meščanov želel pojasnilo, kdo ima prednost in kakšna pravila tam veljajo:

»Prosim za razlago prednosti v križišču Živinozdravska ulica - Poljanski nasip (ob Cukrarni). Na koncu Živinozdravske ulice je znak obvezna smer v desno, ostalih znakov, ki določajo prednost, ni. Promet za avtomobile v levo ni možen (količki), možen je za pešce in kolesarje. Ali v tem križišču velja desno pravilo?«

Prednost imajo kolesarji

Občina je v tem primeru odgovorila, da v konkretnem križišču velja desno pravilo.

»Pojasnjujemo še, da imajo na Poljanskem nasipu in na Živinozdravski ulici po uvedbi nove prometne ureditve absolutno prednost kolesarji. Motorna vozila morajo v vseh primerih prepustiti prednost kolesarjem oziroma motorno vozilo ne sme prehiteti kolesarja,« se je glasil njihov odgovor.

Zaradi še več podobnih vprašanj meščanov smo se obrnili na civilno iniciativo Za Mesto Po Dveh. Njen ustanovitelj Blaž Lokar je za Ljubljanainfo pojasnil:

»Kolesarska ulica (Fahrradstrasse) je zelo uveljavljena praksa v razvitih kolesarskih državah. Kljub številnim pobudam na državni ravni zakonodajalec te novosti še vedno ni uvedel v Sloveniji (novela prometne zakonodaje). Pozdravljamo, da je Mestna občina Ljubljana zbrala pogum in to ureditev prvič uvedla v Sloveniji.«

Razložil je, da kolesarska ulica ne pomeni prepoved avtomobilov, ker to ni potrebno: »Pomeni, da avto vozi počasi za kolesarji, ki lahko vozijo en poleg drugega. Take ulice imajo tudi poseben fizičen dizajn s številnimi ukrepi za umirjanje motornega prometa.«

Upa, da so takšne talne oznak samo začetek, saj je za pravo kolesarsko ulico treba ulico tudi fizično spremeniti tako, da nakazuje prednost kolesarjev, in dodati ukrepe za umirjanje prometa, je še dodal.

Starejše novice