Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Ned, 17.1.2021 20:08
Na Ormoški na Ptuju nas je konec decembra pričakal nov avtomat. Ta bo ljub predvsem ljubiteljem mesa, saj so se v Mesarstvu Valenko odločili, da bodo na Ptuju postavili mesomat.

Letos bo minilo kar okroglih 30 let, odkar so Valenkovi iz Dornave odprli svojo mesarijo. Pravijo, da se že od začetka trudijo, da prav njihova mesarija postane simbol kakovosti. 

Z novimi generacijami pa pridejo tudi nove ideje in napredek. Tako se je druga generacija Valenkove mesarije odločila, da bodo stopili v korak s časom in svoje mesnine ponudili kar v avtomatu. 

Prvi avtomat se je pojavil ob eni najbolj prometnih cest na Ptuju, ob Ormoški cesti pri Agrocentru Krajnc.

»Ideja se je razvijala že kakšni dve leti, ampak smo rabili svoj čas, ker je zadeva specifična. Je bilo potrebno kar nekaj stvari odkriti, raziskati in testirati,« je povedal Jurij Valenko, druga generacija družinske mesarije. 

Jurij nam zaupa, da so želeli mesomat postaviti med koronavirusom, ko so se trgovine ob nedeljah zaprle, vendar se je ta načrt nekoliko zamaknil. Kljub temu poudarja, da so ulovili odličen praznični čas za postavitev novega avtomata na Ptuju. 

Valenkov mesomat vsebuje domačo kmečko tünko, ocvirke, prekajene klobase, domače hrenovke, suhomesnati asortiman, kot je na primer vratovina, salame in klobase ter biftek, brez katerega med prazniki pač ni šlo. 

Zaradi praznikov se je ob postavitvi najbolje prodajal prav tatarski biftek, veliko zanimanja je bilo tudi za tünko in ocvirke. 

Kmalu lahko pričakujemo še drug mesomat (foto: Črtomir Goznik).

Pričakujemo lahko še en mesomat

Jurij razkriva, da so že v začetku nameravali postaviti dva mesomata in tako se počasi tudi želja po drugem uresničuje. Trenutno je v teku iskanje lokacij, avtomat z mesom pa bi nas lahko že kmalu presenetil kje v ptujskem blokovskem naselju.  

Mesarstvo Valenko pa nima želje po širjenju mesomatov še v druga mesta. Pravijo, da so začeli v Dornavi in tako je njihovo mesto Ptuj. 

Poudarja, da odkupujejo le domačo živino in so tako omejeni s kapacitetami. Zaenkrat bosta dva mesomata na Ptuju zadovoljevala mesojedce kadarkoli - tudi, ko so trgovine že zaprte.

Starejše novice