Foto: Mediaspeed
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Sob, 4.3.2023 18:12
Alenka Čurin Janžekovič odhaja v Švico v začetku marca. Dva dni bo preživela v pogovorih z dodeljenim zdravnikom, ki preveri, ali se pacient resnično zaveda dejanja, tretji dan pa se izvede evtanazija oziroma pomoč pri samomoru.

Alenka Čurin Janžekovič je upokojena učiteljica in ravnateljica iz Prlekije, ki je se odločila svoje življenje končati s tako imenovano pomočjo pri samomoru.

Nedavno smo v seriji člankov Odkrito na spletu objavili njeno zgodbo, v kateri se je izpovedala in razkrila, da bo svojo življenjsko pot v začetku marca končala v Švici.  

Miša Molk z Alenko preživela nekaj zadnjih trenutkov 

Televizijska voditeljica Miša Molk pa je prav te dni na družbenem omrežju Facebook objavila čustveni zapis, v katerem je razkrila, da je bila ob Alenki Čurin Janžekovič  pred njenim odhodom v Švico. 

»In potem pride še nepozabni ponedeljek. V čudovitem domovanju sredi narave, kjer so zvončki pobelili zemljo, so vrele besede, se množili objemi in je smeh polnil hišo.

Marjan je skuhal dobro gobovo juho in spekel odlično, meni posvem neznano pogačo. Zaželel si je tudi vsaj ene fotografije in ko smo nazdravili s penino, smo se zgnetli v selfija.

Alenka naju je z Ula Furlan povabila tudi v njen delovni prostor z zajetno knjižnico in rekla: 'Vsaka naj si izbere knjigo, ki bi jo rada prebrala.'

Vzela sem Teto Magdo od Svetlane Makarovič.

Še par sočnih, cmokajočih poljubčkov na lica, nekaj tudi v vesolje in zaželeli smo si srečno pot,« je zapisala Miša Molk.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice