Profile picture for user rebeka krasovec Uredništvo Ljubljanainfo [email protected]
Ustvarjeno dne
Sre, 20.1.2021 20:48
V torek je Mestna občina Ljubljana prevzela območje nekdanje tovarne Rog. Kot so sporočili je vsa oprema, ki se je nahajala v notranjih prostorih stavbe in ni last MOL-a, shranjena v skladišču.

Stvari so komisijsko popisali in fotografirali. Prevzem bo mogoč od ponedeljka, 25. januarja dalje, v skladiščnih prostorih na Povšetovi ulici 6. Zaradi nemotenega procesa dela in upoštevanja epidemioloških ukrepov, je nujna predhodna najava na email [email protected] in izpolnitev obrazca, ki je objavljen na spletni strani MOL-a. Nato boste prejeli obvestilo, kdaj lahko pridete po svoje stvari.  Zaželeno je, da imajo interesenti kakršnakoli dokazila o lastništvu, še sporočajo z Mestne občine. 

Spomnimo...

Na Mestni občini Ljubljana si že vrsto let prizadevajo degradirano območje nekdanje tovarne Rog prenoviti v Center Rog, javno kreativno stičišče. V torek so na podlagi pravnomočnega gradbenega dovoljenja začeli z rušitvenimi deli  ter z ekološko sanacijo območja. Stanovalci in obiskovalci Roga so se temu uprli. Kot pojasnjujejo, bodo Rog branili s svojimi telesi in pravico še naprej iskali na sodišču. 
 

Starejše novice