Ustvarjeno dne
Pet, 9.10.2020 14:07
Jutri, 12. oktobra, se začenja prenova Ceste dveh cesarjev na odseku od Ceste v Mestni log do Barjanske ceste, so sporočili iz MOL-a. Dela bodo potekala predvidoma do 30. avgusta 2021.

Kot so sporočili iz Mestne občine, bodo cesto rekonstruirali, po prenovi bosta na obeh straneh urejena kolesarska steza in pločnik, poleg kanalizacije pa bodo uredili tudi javno razsvetljavo, plinovod in kabelsko kanalizacijo. Na sedanjem križišču Ceste dveh cesarjev in Ceste v Mestni log bodo uredili krožišče, s katerim bo poskrbljeno za boljšo pretočnost prometa.

Z deli bodo začeli v križišču Ceste dveh cesarjev in Ceste v Mestni log, nato pa zaporo pomikali proti vzhodu. Zaradi del bo cesta zaprta za ves promet, omogočen bo le lokalni dovoz za stanovalceTranzitni promet bo prepovedan.

"Vse udeležence v prometu prosimo za razumevanje, strpnost ter upoštevanje prometne signalizacije," so še dodali pri MOL-u.

"Zvišujemo priključenost na kanalizacijo"

Dela potekajo v sklopu projekta Čisto zate - dograditev javne kanalizacije v aglomeracijah nad 2.000 PE v Mestni občini Ljubljana, v okviru katerega bodo uredili kanalizacijo na 261 ulicah, na javno kanalizacijo pa na novo priključili več kot 22.000 prebivalcev.

Pred letom 2007 je bila priključenost na kanalizacijo na območju MOL 68%, do konca leta 2018 so jo povečali na 88%, s projektom Čisto zate pa jo bodo do leta 2021 povečali na kar 98%.
S tem projektom bodo omogočili tudi zaprtje 4.500 greznic, od tega 1.900 v Medvodah in Vodicah, ki sedaj odpadno vodo spuščajo v Ljubljano.

Tagi

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice