Foto: Bobo
Ustvarjeno dne
Ned, 10.4.2022 12:59
Na policijski upravi Ljubljana so v preteklih 24 urah prejeli 374 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Obravnavali so prometne nesreče z lažjimi telesnimi poškodbami in med drugim prijeli tujca, ki sta nezakonito prestopila državno mejo.

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 374 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 86 nanašalo na kriminaliteto, 100 na javni red in mir, ter 123 na prometno varnost. 

Vlomi in tatvine

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 25 tatvin, 7 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 5 primerov poškodovanja tuje lastnine. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja. 

V Logatcu so vlomili v hišo in v gradbeni kontejner. V slednjem so odtujili več gradbenega materiala in orodja vrednega okoli 4.000 evrov. 

V Litiji je neznani vlomilec vlomil v klet in odtujil ročno platišče za osebni avtomobil za okoli 1.500 evrov. V okolici Litije so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili gradbeni material in drugo tehnično blago za okoli 3.000 evrov. 

V Domžalah je storilec vlomil v vrtno uto in odtujil dve gorski kolesi znamke Cube in Ghost v vrednosti 2.000 evrov.

Nezakonit prestop državne meje 

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje so policisti na območju Kočevja izsledili in prijeli državljana iz Kube, ki sta nezakonito prestopila državno mejo. 

Glede javnega reda in miru so intervenirali 26-krat na javnem kraju in 10-krat na zasebnem prostoru.

Prometne nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami

Pri prometni varnosti so obravnavali 29 prometnih nesreč z materialno škodo in 6 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami.

Voznik trčil v drevo

V petek, nekaj po 21. uri je policija bila obveščena, da se je na cesti med Komendo in Tunjicami zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in trčil v drevo ter se lažje telesno poškodoval. 

Vozniku je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.84 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. 

Prometne nesreče z mopedisti 

V petek, nekaj pred 15. uro se je na Štukljevi cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bila udeležena voznica osebnega vozila in voznik mopeda. Voznica je mopedistu pri vključevanju v promet odvzela prednost. Mopedist se je lažje poškodoval.  

Tudi v Radomljah se je v dopoldanskem času zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik mopeda in kolesar. Mopedist je kolesarju pri vključevanju v promet odvzel prednost, ta se je lažje poškodoval. 

Starejše novice