Foto: Bobo
Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Tor, 9.11.2021 13:30
Janković si želi, da bi za decembrske prireditve na Kongresnem trgu veljal pogoj PC.

Na današnji novinarski konferenci je ljubljanski župan Zoran Janković izpostavil pomen cepljenja: »Normalno življenje lahko dosežemo samo s tem, da se precepimo.«

Odločno je nadaljeval: »Vlado in državni zbor pozivamo, da uredi zakonsko osnovo za pogoj PC na podlagi mnenja strokovne skupine.«

Načrti za decembrske prireditve kljub trenutno veljavnim prepovedim po besedah župana ostajajo. 

»Razmišljamo, da bi na prireditve na Kongresnem trgu spustili samo tiste, ki izpolnjujejo pogoj PC. Če bo to sploh mogoče, glede na to, da so prireditve brezplačne,« je izpostavil.

Dodal je, da so pripravili program in prednost dali domačim izvajalcem. »Do zadnjega bomo čakali na to, da bomo načrtovane prireditve lahko izvedli, pod prej omenjenimi pogoji,« je dejal. 

Kaj pa božično-novoletni sejem?

Hišice, ki jih v prestolnici tradicionalno postavijo v okviru božično-novoletnega sejma, so lani zaradi slabe epidemiološke slike ostale pospravljene. Kako bo letos?

»Ta teden se bo sestala komisija, izbrali bomo ponudnike. Hišice morajo biti postavljene in pripravljene do 26. novembra. Drugače bo le, če se zgodi še kakšna prepoved,« je dejal Janković.

Povedal je še, da so za gostinske hišice letos prejeli več ponudb, kot je na voljo hišic, za tiste, ki prodajajo blago (ročno narejene izdelke in podobno), pa 17 ponudb. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice