Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Sre, 25.8.2021 08:54
V Ljubljani se v četrtek začenja največji poulični festival v mestu Noči v stari Ljubljani.

Od četrtka, 26. avgusta, do sobote, 28. avgusta, bo na ljubljanskih ulicah festival Noči v stari Ljubljani

Festival bodo ob 20. uri otvorili Marko Hatlak BAND na osrednjem odru na Novem trgu. Glasbena skupina je projekt Marka Hatlaka, ki prepleta soul, funk, latino in rock, Hatlak pa se predstavlja kot harmonikaš in vokalist, ki je tudi ustvarjalec skladb in besedil, izpostavljajo na spletni strani ljubljanske občine

Vsi dogodki so brezplačni 

Festival obsega 19 dogodkov na petih prizoriščih, vsi dogodki pa so tradicionalno brezplačni. Na odrih bo nastopilo sto umetnikov iz šestih držav

Tema letošnjega festivala so tradicijski zvoki sodobnosti. Vzporedno se bo prepletalo več programskih linij etno in jazz glasbe s poudarkom na glasbenih praksah, ki tradicijske vplive prelivajo v sodobne zvočne forme.

Česa vse se lahko veselite?

Prisluhnili bomo lahko najbolj cenjeni izvajalki madžarske romske glasbe na svetu in eni ključnih nosilk glasbene tradicije madžarskih Romov Móniki Lakatos (Madžarska), ki je leta 2020, kot prva romska izvajalka prejela najprestižnejšo nagrado iz področja glasb sveta, WOMEXovo nagrado za življenjsko delo.

Bolj drzne poslušalce bo navdušil nekonvencionalni, neklasični in neuvrstljivi dunajski Duo 4675 (Avstrija), ki zapušča dobro uhojene glasbene poti in z lahkotnim združevanjem saksofona, kontrabasa in še marsičesa drugega izumlja nove zvoke.

V plesni korak bo zazibala nepričakovano elegantna sinteza glasbe bratov Avsenik z dixieland obliko igranja, ki so si jo privoščili vrhunski slovenski akademski glasbeniki zbrani v skupini Oberdixie Band.

Več informacij o nastopajočih nadete tukaj

Obiskovalcem na voljo dežni plašči

Festival bo tudi v primeru dežja, saj bodo za brezskrbno uživanje v večernem dogajanju obiskovalcem na voljo brezplačni dežni plašči, so še zapisali na občinski spletni strani.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice