Vir: Facebook profil Mladinska postaja Moste
Profile picture for user Patricija Fašalek P. F.
Ustvarjeno dne
Pet, 23.9.2022 20:00
Začenja se nova sezona Moste Open!

Jutri, 24. septembra 2022, bodo v Španskih borcih že peto leto zapored z dogodkom Moste Open tradicionalno odprli novo sezono. 

Zavod EN-KNAP in Mladinska postaja Moste bosta za en dan s pomočjo raznolikih društev in lokalnih skupin popestrila Moste s kulturnim, ekološkim, kulinaričnim, glasbenim, otroškim in mladinskim programom, so sporočili organizatorji.

»To je Dan Moščanov in Moščank, ki vabi na sproščeno druženje vse Ljubljančane in Ljubljančanke, dan, ko se navadno polno parkirišče pred Španskimi borci prebudi in oživi s pomočjo raznolikih društev in lokalnih skupin, ki vse leto tako ali drugače bogatijo moščansko življenje,« so zapisali v sporočilu za javnost.
Druženje bo potekalo od 14. do 21. ure. 

Obljubljajo živahno dogajanje za vse generacije

Dogodek Moste Open bo poln najrazličnejših aktivnosti. Obiskovalci se bodo lahko sprehodili po sejmu rabljenih in unikatnih stvari ter plošč, vezanih na hiphop kulturo, si ogledali Knjižnico reči, garažno razprodajo skupnostnega programa za mlade CONA, popravljalnice in podarjevalnice oblačil mladinskega centra ULCA ter poizkusili svojo srečo na srečelovu z nagradami lokalnih trgovinic ter podjetij. 

Otroci se bodo lahko udeležili delavnice izdelovanja amuletov KUD Galerije CCU in se nasmejali ob cirkuškem nastopu cirkusantov in cirkusantk iz Cirkusa Fuskabo. 

»Vse, ki zanima šport in ples, pa čaka predstavitev gibalcev in gibalk iz Športnega društva Moste ter plesna točka gibalcev EN-KNAPovega Gibališča,« so napovedali.

Brezplačni golaž

Obiskovalce bo zabaval bobnar in učitelj zahodnoafriškega bobnanja Mamourou Sanou, spoznali bodo lahko tudi Rajka Dolniška, talenta na rolerjih, ki s svojimi nastopi širi idejo polnega življenja in povezanosti.

Celotno dogajanje bo pospremila kulinarika all stars zasedbe Rok Bučar (taco polako), Luka Nagode (restavracija luda, vera spirits...) in Dalibor Novaković (Žmoht) v divjem kuharskem freestyle jam-u. 

Proti večeru lahko obiskovalci pričakujejo tradicionalni brezplačni golaž. Za žejo bo poskrbela kavarna Internacionala, ki domuje v Španskih borcih.

Starejše novice