Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Sob, 21.5.2022 14:00
Odpravili smo se na sosednjo Hrvaško, kjer smo preverili, kako napredujejo dela na Mađerkinem bregu.

Razgledni stolp Vinarium v Lendavi dobiva konkurenco. Nedaleč od meje, v občini Štrigova, Međimurje, natančneje na Mađerkinem bregu že stoji 28 metrov visok razgledni stolp.

Zaključek gradnje je bil predviden do konca februarja, nato naj bi sledila še zaključna dela v kolesarsko-informacijskem centru in opremljanje. Celoten projekt bi moral biti končan že konec marca.

Kakšno je trenutno stanje?

V času našega obiska je bil razgledni stolp še ograjen, pred njim so še vedno stali delovni stroji. Kot smo opazili, pa je okolica že urejena.

Postavili so gugalnico, ki je kot nalašč za vse tiste, ki se radi postavijo pred fotografski aparat. Dodali so tudi prijetne klopi, kjer obiskovalci lahko posedajo in opazujejo okoliške vinograde.

Na Mađerkinem bregu pa se bo vsem obiskovalcem predstavljala tudi »Vinarija Štampar«.

Urejen celoten kolesarsko-informacijski center

Kot smo že poročali, bo poleg razgledne točke stolp ponujal tudi kolesarsko-informacijski center ter raznoliko turistično ponudbo.

Turiste želijo seznaniti z obstoječo kulturno in naravno dediščino destinacije ter ostalimi znamenitostmi, ki jih ponuja Međimurje.

Želijo si, da bo projektno območje postalo privlačna turistična destinacija, ne samo za krajše obiske ampak tudi za daljše bivanje.

Iz stolpa bo možno videti v kar pet držav, in sicer v Slovenijo, Madžarsko, Avstrijo, Hrvaško in Slovaško. Če primerjamo s stolpom iz Lendave, lahko od tam vidimo le v štiri države. 

Starejše novice