Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Sob, 10.12.2022 12:49
Z izgubo osebnega zdravnika pacienti Zdravstvenega doma Ljubljana ostali tudi brez dostopa do portala za paciente.

Saga o razpadu zdravstva v Ljubljani se nadaljuje.

Te dni smo na Pobudah meščanov opazili sporočilo meščana, ki je v Zdravstvenem domu Šiška kot številni sokrajani ostal brez osebnega zdravnika, a se ob tem srečal še z eno težavo.

Ugotovil je namreč, da brez izbranega osebnega zdravnika ne more dostopati niti do Portala za paciente, kjer ima pregled nad izdanimi recepti in preteklimi dokumenti.

»Iz ZD Šiška nas obveščajo, da naj za komunikacijo uporabljamo Portal za paciente. A v kolikor si izgubil osebnega zdravnika in se obračaš na elektronski naslov [email protected], Portala ne moreš uporabljati, ker deluje po principu izbranega zdravnika.

Prav tako ne vidiš receptov in preteklih dokumentov. Prosim za navodilo, kako naj ravnamo. Predlagam, da nam vseeno dodelite "fiktivnega" zdravnika,« sporoča meščan.

Iz Oddelka za zdravje in socialno varstvo mestne občine so sporočili, da se problema zavedajo in tudi sami iščejo rešitev ter delajo v smeri, da bi pacienti brez izbranega osebnega zdravnika lahko uporabljali portal za paciente.

»Upamo, da nam bo to uspelo takoj v začetku prihodnjega leta. O tem bomo paciente ZD Ljubljana obvestili na naši spletni strani,« še dodajajo.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice