Profile picture for user rebeka krasovec Uredništvo Ljubljanainfo [email protected]
Ustvarjeno dne
Tor, 12.1.2021 21:51
V Mestni knjižnici Ljubljana so za mlade pripravili literarne natečaje na temo proze, poezije, dramatike in stripa, ki so jih poimenovali Oddaj na natečaj v MKL.

S tem želijo spodbuditi ustvarjalno pisanje, risanje in izražanje mladih med 15. in 25. letom. Časa za ustvarjanje imate do 15. aprila 2021. 

metaFORA je IGRA

Tema natečaja za najboljšo kratko zgodbo je igra v najširšem pomenu besede. Igra, ki je stara toliko kot človeštvo, instinktivna, nesmiselna, iskriva in poučna. Igra kot nepozabni del otroštva in pomemben del kulturne dediščine civilizacij. Igramo se s predmeti in besedami, igramo se sami, v dvoje ali v skupini! Igramo se v lastni domišljiji, v svojih sobah, na igrišču, v plesnih dvoranah, na stadionu, v živo ali na računalniku. Iz igre so nastali številni izumi, umetniška dela ter ideje, ki so oblikovale svet. Poigraj se z besedami, saj je metaFORA igra.

Zgodba naj bo v slovenskem jeziku, naj ima največ 5.400 znakov s presledki in ne sme biti predhodno objavljena. Sodelujete lahko le z eno zgodbo, ki jo pošljite na: [email protected].

Vir: MOL.

poHAIKUj – literarni natečaj haiku poezije in fotografije

Haiku je posebna pesniška oblika, ki naj jo dopolnjuje tudi umetniška fotografija. Haiku in pripadajoča fotografija tvorita celoto – komplet, ki predhodno ne sme biti objavljen, sodelujete pa lahko s tremi kompleti.

Haiku poezije in fotografije pošljite na naslov [email protected].

preDRAMI se KEKEC

Tema tokratnega natečaja za dramsko delo (enodejanko), skeč, scenarij ali satiro je Kekec, saj v letu 2021 beležimo 70-letnico filma Kekec.

Dramsko delo naj bo v slovenskem jeziku, ima naj največ 8.000 znakov s presledki, predhodno ne sme biti objavljeno. Sodelujete lahko le z enim delom, ki ga pošljite na naslov [email protected].

S3P – natečaj za najboljši strip

Letošnja stripovska zgodba je zadrga, saj 2021 beležimo 130-letnico njene iznajdbe.

Strip naj bo v slovenskem jeziku, lahko je narisan v poljubni tehniki, ima naj največ 5 strani, predhodno ne sme biti objavljen, sodelujete lahko le z enim delom, ki ga pošljete na: [email protected] v PDF formatu.

Starejše novice