Foto: Bobo
Profile picture for user Patricija Fašalek P. F.
Ustvarjeno dne
Sob, 30.7.2022 14:00
Poletna Animateka se tradicionalno vrača na ljubljanske ulice pod zvezde!

Za vse ljubitelje animiranega filma je napočil veseli poletni čas, ko si lahko na Mestnem trgu ogledajo najnovejše slovenske animirane filme in program po izboru festivalske mreže Animation Festival Network. 

Na glasbeno noč bodo novosti odkrivali tudi s festivalom FEKK - Animafekka.

Na otvoritveno noč, ki bo v sredo, 3. avgusta, lahko v poznih večernih urah pričakujemo film Zrezek, babica in žiže, ki bo predvajan v slovenskem jeziku z angleškimi podnapisi in brez dialogov.

»Program je kalejdoskop najnovejše produkcije slovenskih animiranih filmov. Med naslovi najdete tako nove dele serije Tako zraste.., film novih najljubših otroških junakov Spacapufi, 3D abstrakcijo Svetovni teater, animirani pol-dokumentarec Ta presneta očetova kamera!, barvno eksperiment Mesto in barva. Tango ter novi mojstrovini, ki še zmeraj prejemata nagrade na festivalih po svetu Babičino seksualno življenje ter Steakhouse,« organizatorji vabijo k ogledu. 

Kolesarji, živalski boji in pralni stroji

Naslednji dan, v četrtek 4. avgusta, bodo na ogled Kolesarji, živalski boji in pralni stroji, ki predstavljajo zbirko kratkih animiranih zgodb iz srednje in vzhodne Evrope. 

Na zadnji dan, petek 5. avgusta, pa bo Animateka postregla z Nečloveškimi agenti.

»Po dveh letih se na sceno vrača prijateljska festivalska naveza Animateka feat. FeKK! Tokrat bomo zainteresirani javnosti predočili kuriran izbor animiranih videospotov, ki v zenitu antropocena v vsej njihovi barvitosti razkrivajo skrivna življenja flore, favne, omnie, umetne inteligence ter številnih drugih skritih perspektiv,« obveščajo organizatorji.

Izbor bodo zaznamovale eksplozije barv in zvokov ter pestre palete raznolikih prepletov animacije in glasbe. Večer bo v plesnih ritmih zaokrožil DJ Jaša Bužinel.

Celoten program najdete na njihovi spletni strani.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice