Profile picture for user rebeka krasovec Uredništvo Ljubljanainfo [email protected]
Ustvarjeno dne
Sre, 24.2.2021 22:40
V okviru evropskega projekta URBforDAN bo tudi Šmarna gora dobila novo podobo.

Na Šmarni gori načrtujejo ureditev vstopnih točk z informativnimi tablami, namestitev smernih in informativnih totemov, popravilo že nameščenih klopi ter po potrebi namestitev novih klopi in stojal za kolesa. Z deli bodo pričeli predvidoma spomladi.

Mestna občina Ljubljana bo načrt uresničila skupaj z Zavodom za gozdove Slovenije, ki je slovenski partner v projektu, v okviru katerega so v mestni gozd Golovec že namestili novo opremo in ga obogatili z zanimivimi, poučnimi in informativnimi vsebinami. 
 

Tudi v prihodnje si bomo prizadevali za poglobljeno sodelovanje z lastniki mestnega gozda in vključevanje drugih deležnikov. Nadaljevali bomo širjenje zavedanja o pomenu in pomembnosti mestnih gozdov, opozarjali na gozdni bonton in izpostavljali prednosti gozdne pedagogike, so zapisali na spletni strani MOL. 
 

Dodatnih 81.000 evrov za MOL

Evropski projekt URBforDAN – upravljanje in raba urbanih gozdov kot naravne dediščine v podonavskih mestih se podaljšuje še za dodatnih šest mesecev. Projekt bo tako trajal do 30. septembra 2021. Razširitev in podaljšanje aktivnosti je v začetku februarja odobril Nadzorni odbor za spremljanje Interregovega Transnacionalnega programa Podonavje. Mestna občina Ljubljana bo kot vodilni partner projekta v okviru razširitve pridobila dodatnih 81.600 evrov sredstev iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR).
 

Vir: MOL.

Vrednost projekta za celotno partnerstvo se bo povečala za skoraj 270.000 EUR evropskih sredstev. K razširitvi aktivnosti projekta URBforDAN na dodatna fokusna območja v mestnih gozdovih je namreč poleg MOL pristopilo še šest partnerjev projekta (mesta Zagreb, Cluj-Napoca in Ivano-Frankivsk ter Zavod za gozdove Slovenije, Hrvatske Šume d.o.o in Metropolitanska organizacija Cluj-Napoca).
 

Starejše novice