Slika je simbolična.
Ustvarjeno dne
Sob, 30.1.2021 19:48
Čeprav je ponudba del v primerjavi z lanskim januarjem nižja za približno polovico, stanje na trgu dela vseeno ni popolnoma brezupno.

Nekateri študenti nam poročajo, da so zaznali, da dobivajo zadnje čase več sporočil z različnimi ponudbami del kot v prejšnjih mesecih, zato smo pri e-Študentskem servisu preverili, kakšno je stanje na trgu dela, natančneje študentskega dela.

Stanje je zaskrbljujoče

Z e-Študentskega servisa so nam sporočili, da je bila ponudba del januarja v primerjavi z minulim letom nižja za približno 50 odstotkov.

Decembra 2020 so zabeležili 34 odstotkov nižjo ponudbo del kot leto poprej, novembra pa je bila nižja za kar 67 odstotkov.

Foto: Pixabay

Kje je ponudba del najbolj pestra?

Največ ponudbe del je v Osrednjeslovenski regiji, ki je tu prav tako najbolj raznolika. Tako lahko študenti, ki so doma v tej regiji, izbirajo med več različnimi deli, na žalost pa je manj izbire v drugih regijah.

Največja ponudba del je trenutno za dela v proizvodnji, trgovini, skladišču, klicnih centrih, na terenu (dostava), iskana je tudi pomoč pri čiščenju (razkuževanju prostorov), vedno pa so dobrodošli programerji.

Foto: Pixabay

Največji naval na priložnostna dela

Glede na to da je trenutno veliko ljudi brez služb, je večji tudi naval prijav na razpisana delovna mesta.

Poročajo, da najhitreje oddajo dela, ki so priložnostna, se pravi, da trajajo krajši čas. Na dela, ki so najbolj priljubljena, se prijavlja tudi do 100 ljudi! Število prijav je odvisno tudi od tega, koliko študentov v podjetju potrebujejo. Na razpisana delovna mesta, kot je na primer pomoč pri inventuri, pri kateri potrebujejo približno 100 ljudi, zapolnijo mesta v dveh do treh dneh. Na bolj zahtevna in strokovna dela, pri katerih so postopki izbire daljši, imajo pa tudi bolj specifične zahteve, kot so na primer znanja, izpiti, licence ipd., je posledično manj prijav.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice