Ustvarjeno dne
Pon, 4.1.2021 13:25
Včeraj so v Zdravstvenem domu Ljubljana začeli s prostovoljnim presejalnim testiranjem na koronavirus s hitrimi antigenskimi testi. Testiranje je za prebivalce Mestne občine Ljubljana možno tudi danes.

Testiranje poteka v Športni dvorani Kodeljevo na Gortanovi 21, med 11. in 15. uro, sprejem bo možen do 14. ure. Na lokaciji testiranja se izvede bris nosnožrelnega prostora. Obveščanje o rezultatu testa poteka preko SMS obvestila.

Testiranje je brezplačno, nanj se zaenkrat ni potrebno naročiti. S seboj morate imeti osebni dokument in zdravstveno izkaznico. Obvezno je nošenje zaščitne maske. 

Testiranje je namenjeno zdravim osebam brez simptomov in znakov bolezni Covid-19, cilj pa je odkrivanje asimptomatskih okužb in s tem zajezitev širjenja bolezni.

V kolikor imate simptome in znake okužbe Covid-19 (prehlad, kašelj, vročina, izguba vonja, izguba okusa, prebavne težave) ostanite doma in se posvetujte z osebnim ali dežurnim zdravnikom po telefonu oziroma elektronski pošti in sledite prejetim navodilom.

Starejše novice