Profile picture for user rebeka krasovec Uredništvo Ljubljanainfo [email protected]
Ustvarjeno dne
Pet, 8.1.2021 13:47
V Športni dvorani Kodeljevo je ponovno steklo prostovoljno testiranje na koronavirus s hitrimi antigenskimi testi.

V četrtek so iz Zdravstvenega doma Ljubljana sporočili, da ne razpolagajo z ustreznimi materiali za jemanje brisov in so izvajanje množičnega testiranja začasno prekinili. 

Prejeli so novo pošiljko ustreznih paličic, zato so danes lahko nadaljevali z izvajanjem množičnega testiranja s hitrimi antigenskimi testi.

Inšpekcijski nadzor Javne agencije RS za zdravila in medicinske pripomočke je pri dobavitelju hitrih antigenskih testov (HAGT) ugotovil ustrezno označenost dodatnih (novih) paličic pri brisih (paličice za nosno žrelni predel), ki jih imajo na zalogi.
 

Kdaj poteka testiranje 

Testiranje do nadaljnjega poteka od ponedeljka do petka med 11. in 15. uro v Športni dvorani Kodeljevo na Gortanovi 21. Sprejem je do 13. 30 ure.

Meščanke in meščani, ki se želite testirati s seboj prinesete osebni dokument in zdravstveno izkaznico, obvezno je nošenje zaščitne maske. Testiranje je brezplačno, nanj se zaenkrat ni potrebno naročiti.

Še vedno velja, da v kolikor imate simptome in znake okužbe covid-19 (prehlad, kašelj, vročina, izguba vonja, izguba okusa, prebavne težave) ostanite doma in se posvetujte z osebnim ali dežurnim zdravnikom po telefonu oziroma elektronski pošti in sledite prejetim navodilom.

Starejše novice