Profile picture for user spela Uredništvo Ljubljanainfo [email protected]
Ustvarjeno dne
Čet, 7.1.2021 12:37
Iz Zdravstvenega doma Ljubljana so sporočili, da z današnjim dnem začasno prekinjajo izvajanje množičnega testiranja na novi koronavirus. Kot so še sporočili, ne razpolagajo z ustreznimi materiali za jemanje brisov.

"Na osnovi začasne odločbe Javne agencije RS za zdravila in medicinske pripomočke (JAZMP) prebivalce MOL obveščamo, da z današnjim dnem (7. 1. 2021) ne bomo mogli nadaljevati z množičnim testiranjem s hitrimi antigenskimi testi (HAGT), ki je planirano danes od 11. ure dalje v Športni dvorani Kodeljevo, saj ne razpolagamo z ustreznimi materiali za jemanje brisa na SARS-CoV-2," so zapisali v sporočilu za javnost.

Testiranje bodo lahko ponovno izvajali takoj, ko jim bo Ministrstvo za zdravje ali ustrezna ustanova izdala dovoljenje ter priskrbela primerne brise za odvzem.

Prav tako pa so začasno ustavili testiranje tudi v Medvodah. Kot so sporočili iz občine, je Zdravstveni dom Medvode od zdravstvenega ministrstva prejel le 350 testov. 

Glede na zelo velik obisk bo testov kmalu zmanjkalo, zato se testiranje, ki poteka v preddverju Kulturnega doma Medvode, v petek, 8. januarja 2021, NE BO IZVAJALO. S testiranjem bo ZD Medvode nadaljeval ponovno prihodnji teden, ko bo potekalo v naslednjih terminih:

- torek, 12. 1. 2021, med 9. in 12. uro;

- sreda, 13. 1. 2021, med 15. in 18. uro;

- četrtek, 14. 1. 2021, med 12. in 15. uro.

Točka za brezplačno prostovoljno testiranje s hitrimi antigenskimi testi (HAGT) bo še naprej vzpostavljena  v preddverju Kulturnega doma Medvode (Cesta ob Sori 13, 1215 Medvode). Na tej lokaciji bo testiranje možno le za občane občine Medvode. 

Starejše novice