Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Pet, 3.9.2021 07:00
Tradicionalni Grajski dnevi bodo od sobote popestrili dogajanje v prestolnici.

Še ne veste, kaj bi počeli ta konec tedna? 4. in 5. septembra bodo na Ljubljanskem gradu že 10. Grajski dnevi

V tem času se tradicionalno spominjamo pomembnega dneva v zgodovini Ljubljanskega gradu: 16. maja 1905 je takratni ljubljanski župan Ivan Hribar v imenu mesta odkupil trdnjavo od državnih oblasti za 60.200 kron in jo tako rešil pred nadaljnjim propadanjem, je zapisano na spletni strani Ljubljanskega gradu.

Dvorni norčki in srednjeveški tabor

V soboto, 4. septembra, se bo v Grajskem jarku odvijal Dan grajskih norčij, ko se bodo pomerile med seboj različne skupine dvornih norčkov ter poskrbele za nepozabno zabavo.

V nedeljo, 5. septembra, pa bosta poseben pečat dogajanju vtisnila srednjeveški tabor in dan odprtih vrat. Tega dne boste imeli obiskovalci priložnost, da raziščete vse grajske kotičke.

Poleg dvoran, v katerih se odvija program, so namreč pomembni tudi tisti prostori, v katerih Ljubljanski grad in njegova edinstvena prizorišča predstavimo občinstvu.

»Priznajmo, da se vizija znamenitega župana Hribarja uresničuje z vsakim kulturnim dogodkom, ki zaživi za mogočnimi zidovi,« so še zapisali na spletni strani Ljubljanskega gradu.

Več o Dnevu grajskih norčij preberite tukaj

Za več podrobnosti o srednjeveškem taboru in dnevu odprtih vrat pa tukaj

Za obisk kulturnih prireditev morajo osebe izpolnjevati enega od treh pogojev PCT (preboleli, cepljeni, testirani). Uporaba zaščitnih mask je obvezna.

Starejše novice