Foto: Facebook profil Kinodvor, avtor Domen Pal
Ustvarjeno dne
Sre, 3.8.2022 20:00
Kmalu si boste na Kongresnem trgu lahko ogledali projekcije vrhuncev filmske umetnosti.

Od 22. do 25. avgusta 2022 bo na Kongresnem trgu potekala brezplačna prireditev Letni Kinodvor. Na svoji spletni strani so zapisali, da bodo navduševali s projekcijami vrhuncev filmske umetnosti, ki vsako leto pritegne vedno več domačih in tujih obiskovalcev.

Vabljeni na ogled vrhunskih filmov

Prireditev se začne ob deveti uri zvečer.

Z njo se mestni kino postavlja ob bok primerljivim in pomembnim projektom s področja kulturnega turizma v Locarnu, Dunaju, Parizu, Londonu in Bologni.

Kaj lahko pričakujete?

Komedijo o nacizmu (Biti ali ne biti) si boste lahko ogledali v ponedeljek, 22. avgusta. Posneta je leta 1942 in postavljena v okupirano Varšavo. Dandanes velja za eno Lubitschevih največjih mojstrovin in je hkrati dokaz, da se je s humorjem mogoče postaviti po robu vsem oblikam zatiranja, so zapisali na spletni strani Kinodvora.

V torek, 23. avgusta, lahko na Kongresnem trgu uživate ob ogledu filma Wonga Kar Waija (Razpoložena za ljubezen). Je zgodba o skrivnostih ljubezni in bežnosti življenja. Film se pogosto znajde na lestvicah najboljših filmov vseh časov. 

Zadnja na sporedu 24. avgusta je komična mojstrovina Prestona Sturgesa, ki sodi med najboljše hollywoodske satire. Gre za film Sullivanova potovanja.

Ogled je brezplačen.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice