Slika je simbolična.
Ustvarjeno dne
Pet, 1.7.2022 20:00
V sredini julija se na Ljubljanski grad vrača priljubljeni dogodek Film pod zvezdami.

V sodelovanju z Mestno občino Ljubljana in Javnim zavodom Ljubljanski grad je Kinodvor znova pripravil izbor najbolj odmevnih filmov kinematografske sezone, ki bodo od 14. julija do 6. avgusta na ogled v letnem kinu pod zvezdami.

Na Grajskem dvorišču bodo prvo projekcijo na slovenskih platnih letos doživele štiri filmske delikatese, so sporočili organizatorji.

Otvoritev s slovenskim filmom Inventura

Filmsko poletje v Ljubljani bodo v Ljubljani v četrtek, 14. julija, odprli s slovenskim filmom Inventura, igranim prvencem režiserja Darka Sinka, tragikomedijo o človeku, ki ugotovi, da so bile njegove predstave o lastnem življenju le iluzija. Na projekciji se bo predstavila tudi ekipa filma.

 V sredo, 20. julija, vabljeni k ogledu Peugeotove predpremiere filma Tajni agent 117: Iz Afrike z ljubeznijo.

Vohunska parodija z Jeanom Dujardinom v glavni vlogi je nasmejala občinstvo na zaključni projekciji lanskega festivala v Cannesu.

Predpremiera Dobrega šefa trpke, a nadvse zabavne tovarniške satire o sodobnih delovnih razmerjih z odličnim Javierom Bardemom v naslovni vlogi, bo na sporedu v četrtek, 28. julija.

Predstavila se bosta še dva slovenska filma

Letošnji program prinaša poleg Inventure še dva slovenska filma in eno koprodukcijo.

Že v ponedeljek, 18. julija, bodo predvajali koprodukcijo Morena, zgodbo o dekletu, ki se v navidezni idili s soncem obsijane jadranske obale spopada z mračnimi silami patriarhata.

V sredo, 27. julija, si bodo gledalci lahko ogledali filmski prvenec Tijane Zinajić Prasica, slabšalni izraz za žensko, alter komedijo o obdobju življenja, ko se preprosto zatakneš in ne veš, kako naprej.

V sredo, 3. avgusta, pa bo sledila premiera slovenskega filma Orkester v režiji Matevža Luzarja (Srečen za umret), ki je svetovno premiero doživel v tekmovalnem programu festivala v Cottbusu.

Za zaključek mešanica groze in humorja

Zadnja predpremiera na letošnjem Filmu pod zvezdami, s katero se bodo za leto dni poslovili od grajskih zvezd, bo v soboto, 6. avgusta, pripadla filmu Nak (Nope), novemu celovečercu Jordana Peela Zbeži!, Mi.

Zgodba o treh prebivalcih samotne soteske v notranjosti Kalifornije, ki so priča čudnemu in srhljivemu odkritju, se ponaša z režiserjevo značilno mešanico groze, humorja in provokativne družbene kritike.

Koristne informacije o dogodku

Filmi bodo na sporedu vsak dan ob 21.30. Predvajani bodo v izvornem jeziku s slovenskimi podnapisi; pri filmih, katerih jezik ni angleški, bodo podnapisi tudi v angleščini.

Cena vstopnice znaša pet evrov, za predpremiere šest evrov. Rezervacij in popustov ni.

Vstopnice so se začele prodajati s 30. junijem tudi v Kinodvoru.

V primeru dežja

V primeru dežja ali slabe vremenske napovedi projekcija odpade. Nadomestna projekcija bo naslednji dan ob 21.30. uri v Kinodvoru.

V primeru odpovedi predpremiere ali premiere bosta naslednji dan v Kinodvoru na sporedu dve nadomestni projekciji, so še sporočili organizatorji.

Starejše novice